Zware regens blijven het noorden en noordoosten van Thailand de komende dagen teisteren

THAILAND:- De Thaise meteorologische dienst van Thailand maakte bekend dat er de komende dagen veel regen  in het lagere noorden, inclusief de provincie Chai Nat zou vallen waardoor de Chao Phraya-dam, die al aan zijn limiet zit, nog meer water uit de Chao Phraya-rivier ontvangen.

In de noordoostelijke provincie Chaiyaphum zorgde de in Vietnam aanwezig tropische storm “DIANMU” voor veel regen in het Phu Laen Kha-gebergte. Hierdoor stroomde de Lam Pa Thao-dam over in het Tat Ton National Park, waarna de autoriteiten de toeristen verboden om in de Tat Ton-waterval te zwemmen.

Ondertussen zei het Thaise bureau van de nationale watervoorraden, dat zware regenval de komende dagen in het lagere noorden, inclusief de provincie Chai NaT zou aanhouden.

Het bureau waarschuwde de betrokken partijen om de waterstanden in het stroomgebied van de Chao Phraya in de gaten te houden.

De Meteorologische Afdeling voorspelde voor dit weekend onweersbuien in 60-80% van het land waarbij sommige gebieden met zware regenval te maken zullen krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TNA News

Eén gedachte over “Zware regens blijven het noorden en noordoosten van Thailand de komende dagen teisteren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!