Amerikaanse donatie van Pfizer vertraagd door gebrekkige communicatie van Thailand, zo beweert Amerikaans congreslid Duckworth

THAILAND:- De Minister van Buitenlandse Zaken, Khun Don Pramudwinai zal een ontmoeting hebben met de Amerikaanse senator Tammy Duckworth, nadat het congreslid had onthuld dat de Amerikaanse donatie van het Pfizer-vaccin is opgeschort omdat de Thaise regering nog niet op het aanbod heeft gereageerd.

In de afgelopen week vertelde de Amerikaanse senator Duckworth aan tegen Sudarat Keyuraphan, leider van de Thai Sang Thai PartijK dat Thailand nog geen antwoord naar de VS had gestuurd inzake de donatie van 1 miljoen doses vaccins van het merk Pfizer

Gisteren hield een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken nog vol dat de Thaise vaccinautoriteiten in nauw contact stonden met Amerikaanse diplomaten in Bangkok.

“Het ministerie coördineert met het Department of Disease Control, dat de belangrijkste afdeling is die verantwoordelijk is voor vaccinatiekwesties, en er is constante coördinatie geweest met de Amerikaanse ambassade in Thailand”, zo beweerde Khun. Tanee Sangrat.

Hij voegde eraan toe dat minister van Buitenlandse Zaken Don senator Duckworth persoonlijk zal ontmoeten in het Witte Huis nadat hij zijn missie in New York heeft voltooid.

“Inmiddels is er al nauw afgestemd en worden de resultaten van de donatiegesprekken binnenkort bekend gemaakt”, aldus de woordvoerder.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!