Zware regen voorspeld voor het grootste deel van Thailand deze week

BANGKOK:- Het grootste deel van Thailand zal tot zaterdag worden getroffen door verspreidde zware tot zeer zware regenval, zo het meteorologisch bureau vandaag, maandag 5 september weten.

De regen wordt veroorzaakt door de sterke moessontrog die over het lagere noorden, het hogere centrum en het noordoosten ligt, terwijl de zuidwestelijke moesson die over de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf van Thailand heerst, ook sterker wordt.

De bevolking wordt dringend verzocht op te passen voor plotselinge overstromingen en overlopen, met name langs waterwegen, in de buurt van heuvels en in laaglanden.  Boten en schepen kregen het advies om voorzichtig te varen en uit de buurt van gebieden met onweer te blijven.

De Tyfoon Hinnamnor ten oosten van Taiwan zal naar verwachting naar het zuiden van het Koreaanse schiereiland en Japan trekken zonder invloed op Thailand te hebben.

Vanaf vandaag tot en met zaterdag worden tot grootschalige onweersbuien met verspreidde zware tot zeer zware regen voorspeld voor het grotere gebied van Bangkok, het noorden, het noordoosten, het oosten, het zuiden en het centrum van het land.

De temperaturen zullen naar verwachting variëren tussen 21 en 28 graden laag en 27 tot 37 graden hoog.

In de kuststreek in het oosten van Thailand worden golven tot 3 meter verwacht, die door onweer nog hoger kunnen worden. Aan de oostkust van het zuiden zijn 1 tot 2 meter hoge golven te verwachten, die bij onweer nog hoger worden.  Aan de zuidwestkust, vanaf Phuket, worden golven van 2-3 meter verwacht, die tijdens onweersbuien oplopen tot meer dan 3 meter.  Vanaf Krabi zullen de golven bij onweer 2 meter hoog zijn en hoger.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TMD 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!