De geweldsmisdaden in Thailand nemen hand over hand toe

BANGKOK:- De nieuw aangestelde politie-generaal Damrongsak Kittiprafat, vertelde in afgelopen weekend aan de Thaise media dat ernstige gewelddadige misdaden van brutale aard, vaak met het gebruik van vuurwapens, in Thailand zorgelijk toenemen.

De wildgroei aan wapens trekt de aandacht van de man die in de media bekend staat als ​“Big Den”.

Big Den maakt zich vooral zorgen over hoe gemakkelijk het is om online wapens te kopen, en in zijn hoedanigheid als hoofd van de PCT – “Police Cyber ​​​​Taskforce” – beval hij een invallen in de periode van 24 tot 31 augustus j.l.

De man die later deze maand de functie van hoofdcommandant van de Koninklijke Thaise politie overneemt en de vertrekkende hoofdcommandant Suwat Chaengyodsuk vervangt, verklaarde dat de brutale en gewelddadige incidenten in een restaurant in Ubon Ratchathani en schietpartijen onder jongeren en gewapende overvallen om zijn beweringen te ondersteunen dat Thailand steeds gewelddadiger wordt .

Bij de invallen werden 422 geweren en meer dan 6.000 munitie in beslag genomen en werden honderden dealers en mensen gearresteerd die illegale rekeningen openden om geld te ontvangen.

Bovendien werden meer dan 6.000 Ya Ba-pillen en 400 gram “Ice” (crystal meth) in beslag genomen, meldde Daily News.

Hij drong er bij het Thaise publiek op aan om RTP te helpen door PCT-nummer 1441 te bellen om online technische misdaden te melden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: DailyNews 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: DailyNews 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!