Zware regen in Chanthaburi laten een boot met toeristen verloren gaan, 1 persoon vermist en 1 verdronken

CHANTABURI:- Gisteravond is een boot met zes toeristen in de Chanthaburi-rivier door de aanhoudende regen gezonken. Deze rivier mondt uit de Golf Van Thailand, rond 20.00 uur kwam er bij de Sawang Katanyu Rescue Foundation, de melding binnen dat de boot in de buurt van Wat Arakkha Thewada in het district Laem Sing in Chanthaburi in de problemen was gekomen. Daarbij was één persoon verdronken en een andere wordt nog vermist.

De leden van de reddingsdienst hebben naar verluidt enkele uren besteed aan het uit het water vissen van vijf mensen, van wie er één een 11-jarige jongen was, voordat ze de zoektocht afstaken vanwege sterke stromingen veroorzaakt door zware regen en windstoten. Eén passagier, een 40-jarige man, wordt nog vermist. 

Nadat de slachtoffers naar de kust waren gebracht, probeerden de ambtenaren een vrouw te reanimeren, maar dit lukte niet. Ze werd later dood verklaard in het ziekenhuis.

De 38-jarig booteigenaar, khun Surasak Charoensuk, vertelde naar verluidt aan functionarissen dat de boot zes mensen aan boord had – vier mannen en twee vrouwen, waaronder hij, en dat ze de rivier waren opgegaan om slechtvalken te vangen, wat een populaire nachtelijke activiteit in het gebied is. Hij zei dat de stroming sterker werd toen het hard bleef regenen en er water in de boot begon te komen, waardoor deze langzaam zinkte terwijl ze midden op de rivier waren. Vervolgens stuurde hij met een zaklamp SOS-signalen naar mensen aan de wal.

De reddingsdienst zou vandaag verdergaan naar het opsporen van de man.

Ondertussen liet het Thais Meteorologisch instituut weten dat er in de meeste delen van het land meer regen met windstoten mogelijk is, met verspreidde zware tot zeer zware regen in elke regio, welke tot woensdag zouden aanhouden.

Het voegde eraan toe dat matige wind in de Andamanse Zee en de bovenste Golf van Thailand golven van 1 tot 2 meter hoog zal creëren, die tijdens onweersbuien hoger zullen zijn. Het scheepsverklaring dient voorzichtig te werk te gaan en zich niet in gebieden met onweer te begeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!