De akkerbranden in Noord Thailand in volle gang, vooralsnog is de veiligheidsdrempel voor fijnstof niet overschreden

CHIANG MAI:-Satellietfoto’s laten zien dat hotspots in het noorden toenemen, wat aangeeft dat boeren zijn begonnen met seizoensbranden, maar de luchtkwaliteit blijft goed, volgens de 3e Legerregio.

Majoor generaal Thanatphol Kosaisewi, plv.  commandant, zei gisteren dat van 6-12 december de niveaus van fijnstof met een diameter van 2,5 micrometer en minder in 17 noordelijke provincies varieerden van 18 tot 42 microgram per kubieke meter lucht gedurende 24 uur.  De lokale veiligheidsdrempel werd vastgesteld op 50 mgm.

Het hoogste niveau van PM2.5 werd gemeten in tambon Rahaeng van het district Muang in Tak, zei hij.

“De algehele luchtkwaliteit in het noorden blijft goed, maar de seizoensgebonden veldverbranding neemt toe om het land voor te bereiden op de teelt”, zei generaal-majoor Thanatphol.

Op satellieten gebaseerde infraroodbeelden van 6-12 december toonden 869 hotspots in het noorden en de meeste, 532, bevonden zich op landbouwgrond.  Er waren 170 hotspots in bosreservaten, zei hij.

De provincie Uttaradit had het grootste aantal hotspots, 149, en Chiang Rai het grootste aantal hotspots, zei de plaatsvervangend commandant.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily news  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Daily news 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!