Zuid- Thailand wacht een nat weekend!

BANGKOK:- Volgens het Thais Meteorologisch instituut staat er vandaag en morgen zware regenval op het programma, de harde wind in de Golf van Thailand zal voor vloedgolven zorgen.

In een weerwaarschuwing van vandaag voorspelde de Thaise weerdienst dat een sterke noordoostelijke moesson de Golf van Thailand en de Andamanse Zee zal overheersen.

Dit weerpatroon zorgt voor zware regenval op zaterdag en zondag in het lagere zuiden.

De betrokken gebieden zijn Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Trang en Satun.

De sterke wind zal golven van 2 tot 4 meter in de Golf veroorzaken, welke toenemen in gebieden met onweersbuien, terwijl er in de Andamanse Zee golven van 2 meter of meer verwacht kunnen worden .

De bevolking aan de zuidoostkust zijn aangespoord om op hun hoede te zijn voor vloedgolven en kleine boten in de Golf hebben te horen gekregen dat ze tot zondag aan wal moeten blijven.

Een sterk hogedruksysteem boven Thailand en de Zuid- Chinese Zee zal dit weekend koeler weer en harde wind naar de bovenste helft van het land brengen, aldus het TMD.

De temperaturen dalen met 2 tot 4 graden Celsius in het noordoosten en met 1 tot 3 graden Celsius in het oosten en midden van het land, inclusief Groot- Bangkok.

De mensen in Noord- Thailand zijn geattendeerd om uit te kijken voor branden vanwege de droge lucht en harde wind.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!