80 wilde olifanten overvallen in Oost-Thailand de plantages van Prachin Buri op zoek naar voedsel

CHACHOENGSAO:- De lokale autoriteiten hebben vlak voor het weekend in de provincie Chachoengsao een weg afgesloten in een poging te voorkomen dat meer dan 80 wilde olifanten zich tegoed doen aan marktgewassen.

Een deel van Ban Na Yao Road werd afgesloten voor verkeer, omdat een grote groep overheidsambtenaren en militaire officieren probeerde de olifanten terug te jagen naar het Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary, vanwaar de dieren waren ontsnapt.

Khun Sapthawee Kulsaree, afdelingshoofd van de Tha Kradan Tambon Administratieve Organisatie in Chachoengsao, zei dat het niet terugdringen van de olifanten zou leiden tot schade aan plantages.

Het natuurreservaat beslaat een gebied van 1.030 vierkante kilometer verspreid over vijf provincies: Chachoengsao, Sa Kaeo, Rayong, Chanthaburi en Chonburi.

Ongeveer 40 olifanten uit de kudde slaagden erin het Kabin Buri-district van de naburige provincie Prachin Buri in Chachoengsao binnen te gaan, waar ze zich begonnen te voeden met suikerrietplantages. Een groep lokale functionarissen en vrijwilligers probeerde ze weg te jagen met vuurwerk.

Een vrijwilliger die aan de operatie deelnam, zei dat een groot gebied met suikerrietplantages was verwoest door de wilde olifanten.  Hij zei dat dit soort gebeurtenissen de afgelopen maanden vaker voorkwamen.

De vrijwilliger zei dat de wilde olifanten uit het natuurreservaat een voorliefde leken te hebben ontwikkeld voor gewassen zoals suikerriet, bananen, cassave en fruit, die overvloedig aanwezig zijn in het gebied.

“Het eten smaakt hier beter en is gemakkelijker te vinden dan in het bos,” zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Div. Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!