Zuid-Koreaanse immigratiedienst maakte bekend dat er 55 Thaise toeristen op het eiland Jeju vermist zijn 

ZUID-KOREA:- Vorige vermist week arriveerde er via Jeju International Airport, op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju zo’n 280 Thaise toeristen, op dit moment worden er 55 van hen vermist.

De immigratiedienst van Jeju maakte bekend dat van de 697 Thaise staatsburgers die tussen dinsdag en vrijdag via een rechtstreekse Jeju Airlines-vlucht vanuit Bangkok op Jeju Airport aankwamen, 417 de toegang werd geweigerd en terug naar Thailand werden gevlogen.

De andere 280 mensen die het land binnenkwamen, maakten deel uit van een gepland driedaags toeristisch programma.  Maar 55 van hen verlieten hun reisgroepen en verdwenen in het niets. De Zuid-Koreaanse immigratiedienst kondigde aan dat ze proberen uit te zoeken waar ze uithangen.

Immigratiefunctionarissen onthulden dat Thaise toeristen ervoor kiezen om Zuid-Korea binnen te komen via Jeju, omdat ze meer kans hebben om binnen te komen dan op enig ander vliegveld in Zuid-Korea.

Zuid-Korea hanteert het zgn. K-ETA-systeem, waarmee mensen uit 112 visumvrijstellingslanden, waaronder Thailand, online elektronische reistoestemming kunnen verkrijgen voordat ze op reis gaan.  Maar de regering van Seoel heeft buitenlandse aankomsten via de internationale luchthaven van Jeju vrijgesteld van de K-ETA omdat Jeju een toeristische trekpleister is.

De K-ETA visummogelijkheid is ingevoerd door Zuid-Korea omdat het land een probleem heeft met illegale arbeidsmigranten.  Het aantal Thais dat legaal in Zuid-Korea werkt, ligt rond de 18.000.  Maar het aantal Thais dat illegaal in Zuid-Korea werkt, wordt geschat op 140.000.

Dit jaar werden 10.377 Illegale Thaise mensen gevonden, die direct Zuid-Korea werden uitgezet.

Op dit moment zijn alle buitenlanders verplicht om een ​​K-ETA of een visum te verkrijgen om Zuid-Korea binnen te komen.  Niet-Koreaanse staatsburgers die naar Zuid-Korea gaan voor toerisme, zakelijke bijeenkomsten, discussies, conferenties, kortetermijnstudies met een verblijf van minder dan 90 dagen en familiebezoeken, moeten ten minste een week voor aankomst online het K-ETA visum aanvragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Korea Herald
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!