Leider van de “Red Shirts” nodigt mensen uit om op 23 augustus tegen de premier van Thailand te komen demonstreren 

BANGKOK:- De leider van het National United Front of Democracy Against Dictatorship, oftewel de “Red Shirts”, nodigde gisteren mensen uit om op 23 augustus tegen premier Prayut Chan-o-Cha, de dag voordat hij officieel aftreedt als premier van Thailand.

De 68-jarige premier zal naar verwachting op 24 augustus aftreden na twee gelijktijdige termijnen van vier jaar.  Volgens artikel 158 van de Thaise grondwet kan een premier slechts acht jaar regeren en daarna aftreden.  Maar generaal Prayut zal naar verwachting zijn laars lappen met de grondwet en nog vier jaar zijn heerschappij uitvoeren.

Gisteren hield de leider van de Roodhemden, Khun Jatuporn Prompan, een toespraak waarin hij demonstranten uitnodigde om zich op 23 augustus om 16.00 uur op Ratchadamnoen Road te verzamelen om de premier te verdrijven.

Hij drong er bij elke demonstrant op aan om zich voor te bereiden en voegde eraan toe dat ze de dagen zouden aftellen tot het aftreden van premier Prayut op 24 augustus middernacht.

Afgelopen week bespraken verschillende politieke activisten en Kamerleden het constitutionele raadsel.

Khun Prayut werd op 24 augustus 2014 aangekondigd als premier door de Nationale Raad voor Vrede en Orde onder de interim-grondwet van Thailand na een militaire staatsgreep op 22 mei van dat jaar.  Vervolgens werd hij op 9 juni 2019 opnieuw als premier aangekondigd bij de eerste verkiezingen na de staatsgreep, die naar verluidt werden gehouden ten gunste van de partij van Prayut, Palang Pracharath.

Aanstaande dinsdag 16 augustus en woensdag 17 augustus zullen oppositiepartijen, onder leiding van de leider van de Pheu Thai-partij, Chonlanan Sikaew, het constitutionele onderwerp van de premier bespreken met de ECT.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!