Zuid-Afrikaanse man op de luchthaven van Phuket betrapt met 155 bolletjes cocaïne in zijn lichaam 

PHUKET:- De douane op Phuket International Airport heeft één Zuid-Afrikaanse man gearresteerd die 155 bolletjes cocaïne in zijn maag had en die probeerde het land in te smokkelen. De geschatte straatwaarde van de cocaïne zou ongeveer 4,47 miljoen baht waard zijn.

De woordvoerder van de douane, khun Chaiyut Khamkun bevestigde dat douanebeambten in de afgelopen twee weken in totaal 17,19 kg cocaïne ter waarde van ongeveer 51,47 baht miljoen bij twee smokkelpogingen in beslag hadden genomen.

De 29-jarige Zuid-Afrikaan arriveerde vanuit de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba en landde op 9 juni rond 12.30 uur op de luchthaven van Phuket, zei Chaiyut.

Bij de inspectie van de bagage werd niets illegaals gevonden, maar agenten vermoedden dat de man drugs het land in smokkelde door de bolletjes cocaïne in te slikken en zo probeerde het koninkrijk te betreden. Er werd niet uitgelegd waarom de douane dit vermoedde.

De man werd naar het Thalang-ziekenhuis gebracht, waar een röntgenfoto de vermoedens van de agenten bevestigd werden. In zijn buik werden talrijke ronde en ovale vreemde lichamen gevonden.

De man gaf toen snel toe drugs bolletjes te hebben ingeslikt, op dat moment was niet bekend welke drugs waren ingeslikt, zei Chaiyut. Maar geduldige douanebeambten bevestigden later dat de man in totaal 115 capsules had ingeslikt die 1,49 kg cocaïne bevatten met een geschatte waarde van 4,47 miljoen baht, zo zei hij.

De Zuid-Afrikaan is sindsdien overgebracht naar het politiebureau van Sakhu ten zuiden van de luchthaven van Phuket en dienovereenkomstig aangeklaagd, bevestigde Chaiyut.

Begin deze week arresteerden de douanebeambten op Suvarnabhumi International Airport in Bangkok drie mensen die uit Brazilië arriveerden en werden betrapt met 15,7 kg cocaïne verborgen in de onderste voering van hun bagage. De daar in beslag genomen drugs hadden een waarde van ongeveer 47 miljoen Baht, aldus Chaiyut.

De drie kwamen het land binnen met vijf stuks bagage, die door agenten werden doorzocht en geröntgend. Bij de controle ontdekten de cocaïne in pakjes die aan de binnenkant in plastic waren gewikkeld en vervolgens in zwart carbonpapier waren gewikkeld, dat wordt gebruikt om documenten te kopiëren.

Alle drie werden beschuldigd van het proberen de drugs het land binnen te smokkelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket News  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Phuket News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!