De drugsbaron Chung Chak Lee vanuit Thailand aan Australië uitgeleverd

BANGKOK:- De  Internationale drugsbaron “Chung Chak Lee” werd uitgeleverd door Thailand aan Australië nadat hij meer dan een jaar in een Thaise gevangenis had gezeten.  De 66-jarige Brits-Chinese staatsburger werd in 2020 gearresteerd en beschuldigd van het dealen in grote hoeveelheden drugs.

Hij zou de rechterhand zijn van het Aziatische “El Chapo”, Tse Chi Lop, die de miljardendollardeal runt die The Company heet.

Zoals news​.com​.au meldt, zou Lee een sleutelrol spelen in het bedrijf dat ook bekend staat als het Sam Gor-kartel, dat bijna 70% van de drugshandel naar Australië afhandelt.

Afgelopen weekend stond hij voor de Melbourne Magistrates Court op beschuldiging van samenzwering tot de handel in een commerciële hoeveelheid van een gecontroleerde drug.

Lee riskeert een maximumstraf van levenslange gevangenisstraf.
De Koninklijke Thaise politie arresteerde Lee twee jaar geleden in zijn huis in Bangkok, nadat de politie met meer dan 20 landen had samengewerkt, waaronder de Australische Federale Politie (AFP).

Voor zijn arrestatie opereerde hij in Hong Kong en Bangkok en wordt hij ook beschuldigd van het witwassen van miljoenen dollars aan drugsgeld via het Crown Casino.

Het AFP was al meer dan tien jaar op jacht naar Lee en heeft hem zesde op de Australische lijst van meest gezochte criminelen geplaatst.

“De Australische federale politie heeft een internationaal netwerk van partners die zich inzetten voor de vervolging en berechting van criminelen.  Als je een misdaad begaat, kun je je nergens verstoppen.  AFP heeft de middelen en het geduld om je op te sporen’, zei Barrett.

Tegelijkertijd wees Reece Kershaw, hoofd van de Australische federale politie, op de impact van deze drugs die het land Down Under binnenkomen.

 “Ze maken onze straten onveiliger.  Een gedrogeerde bestuurder is het equivalent van een geladen pistool achter het stuur van een auto.  Ze doden en verminken willekeurig gezagsgetrouwe burgers”, zo benadrukte hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: latintimes.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!