Zouden Pattaya en Chiang Mai vandaag het begeerde predikaat “Sandbox” terugkrijgen?

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, zal vandaag overwegen om de coronavirusbeperkingen te versoepelen, wat zou kunnen betekenen dat Pattaya en Chiang Mai weer toeristische zgn. “zandboxen” worden.

Naast het herstarten van het Test & Go-programma voor toeristeninvoer vanaf 1 februari, zal de CCSA stemmen over voorstellen om de “sandbox”-status te herstellen voor de provincies Chiang Mai, Chonburi, Khon Kaen en Samut Prakan.

De vier provincies behoorden tot de 16 die hun sandbox-status op 21 december j.l. verloren toen het CCSA overdreven reageerde en opnieuw strikte toegangscontroles en andere beperkingen oplegde als reactie op de opkomst van de ommicron-coronavirusvariant.

Op 4 januari verhoogde de CCSA vervolgens het Covid-19-waarschuwingsniveau van het land tot vier, verlengde de opschorting van Test & Go, verminderde de verkoopuren van alcohol voor restaurants en hercodeerde 29 provincies als oranje coronaviruscontrolezones.

Vandaag wordt verwacht dat de CCSA het alarmniveau naar drie zal verlagen.  Er werd géén melding gemaakt van het opnieuw verlengen van de drankverkoopuren tot 23.00 uur.  Er gingen geruchten, hoewel de CCSA zei dat sommige beperkingen aan de provinciegouverneurs zouden worden overgelaten.

Het Test & Go schema stelt volledig gevaccineerde toeristen uit bepaalde landen in staat om slechts één nacht in quarantaine te doen en binnen de eerste week twee PCR-RT-tests Covid-19-tests te doen.

Met de “sandboxen” kunnen mensen uit andere landen in Phuket en andere zandbakgebieden aankomen en hun hotel verlaten, maar een week in het gebied blijven.

De opschorting van beide programma’s in december verlamde de poging van Thailand om de internationale toeristenindustrie nieuw leven in te blazen.  Phuket bleef als enige sandbox gehandhaafd, toen gebieden in Surat Thani, Phangnga en Krabi werden toegevoegd.

De provincie Chonburi, waartoe ook Pattaya behoort, is wanhopig om zijn sandbox-programma opnieuw op te starten, aangezien er zonder Test & Go niemand naar Pattaya komt.

In Chonburi was de kustplaats Pattaya, het grootste deel van deze maand het epicentrum van de omicron-golf met meer gevallen dan waar dan ook.

De Omicron uitbraak lijkt nu in Chonburi af te nemen, waarbij het aantal gevallen gedurende het grootste deel van de afgelopen week is gedaald. 

De minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul gaf toe dat omicron niet zo erg is geweest als hij had gevreesd.  Hoewel het aantal gevallen enorm is gestegen – Thailand meldde woensdag 7.122 bevestigde gevallen en 12 doden, hoewel er duizenden meer niet-officiële en niet-gemelde gevallen zijn – zijn ziekenhuisopnames en sterfgevallen laag en onder controle gebleven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!