Zou U Uw portemonnee trekken voor Facebook en Instagram?

~EEN PROEFBALLONNETJE OPLATEN~
(Door het doen van een uitspraak de mening van anderen peilen)

Het zou zomaar eens kunnen zijn dat de apps Facebook en Instagram over een tijd niet meer gratis te downloaden zijn, meldt het AD. Sommige gebruikers met een iPad of iPhone ontvangen een dreigend bericht daarover. Maar zou U betalen voor het gebruik van Facebook en Instagram?

Het dreigende bericht wordt ontvangen door Apple-gebruikers (iPhone of iPad) die de nieuwste software-update iOS 14.5 hebben gedownload. Het bericht stelt dat wanneer zij weigeren het verzamelen van privégegevens in te schakelen, de kans bestaat dat er ooit voor de apps betaald moet worden.

ADVERTENTIES
Volgens Facebook zorgt deze persoonlijke data er namelijk voor dat de apps op dit moment nog gratis zijn. Al langer wordt persoonlijke data verzameld, zodat de app gepersonaliseerde advertenties kan laten zien. Dit is belangrijk voor bedrijven die zo beter hun klanten kunnen bereiken, maar ook voor de opbrengsten van de sociale netwerken.

Ofwel: wanneer veel gebruikers geen toestemming geven om privégegevens te verzamelen, verdienen Facebook en Instagram te weinig. Daarom zou het wel eens kunnen zijn dat er in de toekomst betaald moet worden voor het gebruik van de apps.

PRIVACY
Het dreigende bericht van de sociale media apps is het gevolg van de privacy-schakelaar die Apple heeft toegevoegd bij de nieuwste software-update iOS 14.5. Met deze functie hoopt Apple de privacy van gebruikers te kunnen beschermen, doordat apps nu eerst toestemming moeten vragen voor het verzamelen van privégegevens.

En daar is Facebook het dus niet mee eens, omdat het onder andere het leven van kleine ondernemers moeilijker zou maken. Zij zouden op deze manier minder goed hun doelgroep kunnen bereiken.

Praat mee!

Heb u het ervoor over om te betalen voor Facebook en Instagram? Of vind je dat te ver gaan en zou je dan geen gebruik meer maken van de sociale media platforms? 

Laat uw reactie onder dit bericht achter!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Puk Janssen 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Telegraaf.nl

Eén gedachte over “Zou U Uw portemonnee trekken voor Facebook en Instagram?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!