Bangkok: de strijd tegen het coronavirus

~COVID19 ONTWIKKELING IN THAILAND~

BANGKOK:- Het Covid19 woedt in Bangkok en omgeving. Het staatscentrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA) verbindt de infecties met naar bars gaan en naar Songkran reizen.  

Volgens CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin is het aantal Covid19 infecties in Groot Bangkok sinds 28 april hoger dan dat van besmette mensen in 73 provincies.  De 956 patiënten Groot Bangkok worden vergeleken met 794 in 73 andere provincies.  

“Als we de situatie in het grotere gebied van Bangkok aankunnen, kunnen we het grootste deel van het virus dat zich over het land verspreidt, aan.  De inspanningen voor ziektebestrijding zijn nu gericht op de verspreiding van elk district in het grotere gebied van Bangkok, ” aldus Dr. Taweesilp. 

Volgens hem werden nieuwe Covid19 infecties ontdekt in zeven gemeenschappen in de subdistricten Lumpini en Pathumwan van Bangkok. 

In mei waren er 96 besmettingen in deze gemeenschappen: 61 in Pattana Bonkai, 14 in Kheha Bonkai, 10 in Polo, acht in Phra Jen, twee in Ruam Ruedee en één in Kularb Daeng. 66 meer besmette mensen werden gevonden in andere gemeenschappen.

Het aantal daalde kort voordat het weer toenam na de Songkran-vakantie. 

De CCSA heeft een commandocentrum opgericht dat uitsluitend is gewijd aan de strijd tegen Covid-19 in het grotere gebied van Bangkok en wordt beheerd door de premier.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Div. Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!