De covid19 beperkingen in Pattaya vertonen een gelijkenis met onderdrukking

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Delen van de provincie Chonburi ondervinden nu beperkingen die niet formeel zijn aangekondigd middels een regerings- of provinciale order.  Alle ligstoelen, parasols en faciliteiten werden deze week plotseling van de stranden van Pattaya en Jomtien zonder enige gepubliceerde instructies verwijderd.

Khun Oy, die een concessievergunning voor ligstoelen heeft, zei dat ze een telefoontje kreeg van een andere collega die beweerde eerder een telefoontje van het stadhuis te hebben gehad.

Hoewel wandelen op het strand of op het aangrenzend strandpad en zwemmen in de zee op dit moment niet verboden is, liet een woordvoerder van de officiële hotline 1337 weten dat groepsbijeenkomsten op het strand wel tot infectie zouden kunnen leiden.  

Buitengebieden zoals stranden, parken en stuwmeren staan open voor lichaamsbeweging, maar niet voor gezelligheid.  De laatste informele beleidsomslag is zeker geslaagd, aangezien de stranden behoorlijk verlaten zijn.

Jean Creusen, lid van Olleke Bolleke heeft vanmiddag enkele foto’s van de Jomtien Beach geplaatst, niet echt iets om vrolijk van te worden, kijkt u maar eens hier:

https://www.facebook.com/groups/Ollekebollekeinthailand/permalink/1923921131096578/

In een andere onverwachte actie zijn verschillende markten tijdelijk gesloten omdat virusinfecties in de omgeving van Pattaya hardnekkig hoog blijven en zich dagelijks rond de 150 

infecties schommelen. De Rompho-markt heeft een groot deel van zijn overdekte winkelgedeelte gesloten, terwijl Jomtien Night Market alle handel tot 13 mei heeft stopgezet .

Het stadhuis zei dat dergelijke sluitingen een zaak waren van de marktautoriteiten, maar voegde eraan toe dat een zeer strikte screening van klanten en bewaakte in- en uitgangspunten een alternatief zouden kunnen zijn.

Op het gebied van reizen heeft Chonburi theoretisch géén toestemming nodig om de provincie te verlaten of binnen te komen.  In de praktijk worden ook daar de voorzorgsmaatregelen opgevoerd.  Chauffeurs die de provincie verlaten, hebben schriftelijke toestemming nodig van een districtskantoor of dorpsleider.  Terugkerende voertuigen worden steekproefsgewijs gecontroleerd met temperatuurcontroles van inzittenden.  Mobiele testcentra en een faciliteit voor wegversperringen in de buurt van Laem Chabang zijn operationeel, maar er wordt niet 24 uur de klok rond gecontroleerd en sommige voertuigen mogen gewoon doorrijden.

Khun Lert Bangprapart, een gezondheidswerker uit Banglamung, zei dat de onduidelijkheden een reactie waren op het nationale besluit om de lokale autoriteiten veel discretie te geven bij het aanpakken van de pandemie.  Hoewel Chonburi een provincie met een rode zone is, is er nog veel ruimte voor lokale variatie.  Hij citeerde de nationale regel dat voor een bijeenkomst van meer dan 20 mensen toestemming nodig was, maar merkte op dat niemand zeker wist welke bijeenkomsten met minder mensen konden plaatsvinden zonder het stadhuis of de politie hiervan op de hoogte te stellen.

Het lijkt erop dat de Thaise regering liever geen nationale lockdown afkondigt, maar kiest voor een zachte avondklok en door andere beperkingen op lokaal niveau toestaat, lijkt dit sterk op plaatselijk beleidsvorming. 

Wat er nu gebeurt, hangt af van het vervelende virus.  Als infecties en sterfgevallen blijven toenemen, zal de druk op premier Chanyut Chan-o-Cha toenemen en zal hij alles uit de kast halen om zijn uiterste macht te gebruiken.  Het kan hierbij gaan om een ​​nationale avondklok, een verbod op regionaal reizen en sluiting van winkels en verkooppunten die “niet-essentiële” artikelen verkopen.  

Een verbod op de verkoop van alcohol in supermarkten wordt onwaarschijnlijk geacht, omdat dit leidt tot praktijken op de zwarte markt en hamsteren zonder het virus daadwerkelijk in bedwang te houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya Mail 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!