Zou het fameuze warenhuis “de Bijenkorf” in Thaise handen komen?

AMSTERDAM:- Warenhuisketen de Bijenkorf staat te koop.  Dat meldt de Britse krant The Guardian.  Volgens het dagblad hebben de Canadees-Britse eigenaren de winkelonderneming in de verkoop gezet, samen met de Britse warenhuisketen Selfridges en twee warenhuizen in Ierland.  Het gaat om een ​​totaalbedrag van 4 miljard pond, omgerekend bijna 4,7 miljard euro.

De Bijenkorf is sinds 2011 onderdeel van de Selfridges Group, die op zijn beurt weer in handen is van Wittington Investments, de investeringsmaatschappij van de Canadese familie Weston.

Door de coronacrisis heeft de Nederlandse warenhuisketen het moeilijk.  Klanten blijven weg en tijdens de lockdown houden de deuren dicht blijven.  In december werd al bekend dat Selfridges 44 miljoen extra wilde lenen, indien nodig, om Bijenkorf te ondersteunen.

The Guardian schrijft dat mogelijke kopers van de winkels bijvoorbeeld partijen uit Azië en het Midden-Oosten kunnen zijn.  Er wordt vastgelegd dat een deal voor het einde van dit jaar kan worden afgerond, hoewel de familie Weston ook kan verkopen af ​​te zien van een jaar, volgens de krant.

De Central Retail Group uit Thailand wordt genoemd als overnamekandidaat.  Dit bedrijf heeft alle luxe warenhuizen in onder meer Denemarken en Italië.

De Bijenkorf heeft zeven filialen in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.  Dat waren er meer, maar die winkels zijn gesloten.  Ook de Bijenkorf de strategie al om.  Zo werd in 2016 afscheid genomen van het populaire koopjesfestijn ‘Dolle Dwaze Dagen’.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!