Thaise oppositie wilt naast premier Prayut ook 5 ministers wippen!

BANGKOK:- De belangrijkste Pheu Thai-partij van de oppositie zal een motie van wantrouwen tegen ten minste vijf ministers indienen bij het parlement, waarbij de geplande aanschaf door de regering van 8,5 miljoen sets van in China gemaakte antigeentestkits (ATK) één van de onderwerpen is die ter discussie worden gesteld.

De plv.  Pheu Thai-leider Yutthapong Charasathien zei dat de ministers premier en minister van Defensie Prayut Chan-o-cha zijn, vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, minister van Transport Saksayam Chidchob, minister van Landbouw en Coöperaties Chalermchai Sri-on en minister van Arbeid Suchart Chomklin het veld moeten ruimen.

De oppositie-partijen bespraken ook de mogelijke opname van minister van Digitale Economie en Samenleving (DES) Chaiwut Thanakamanusorn op de lijst, zo voegde Khun Yutthapong eraan toe.

Premier Prayut zal echter het primaire doelwit zijn in de discussie over verschillende kwesties, waaronder de geplande aanschaf van twee in China gemaakte onderzeeërs, zei hij.

De stap kwam nadat premier, (tevens generaal van het Thaise leger) Prayut het controversiële inkoopplan voor onderzeeërs van de marine had afgeremd, daarbij verwijzend naar de dringende noodzaak om fondsen om te leiden om de Covid-19-pandemie te bestrijden.

Khun Yutthapong zei dat de oppositie zich ook op de khun Anutin zal richten vanwege onregelmatigheden bij de aanschaf van Covid19 vaccins, ondanks beloften over wijdverbreide beschikbaarheid, en de ATK’s.

De Thaise Farmaceutische overheidsorganisatie (GPO) heeft erop aangedrongen door te gaan met haar plan om 8,5 miljoen sets ATK’s van Ostland Capital te kopen, en zegt dat de apparatuur voldoet aan de kwaliteitsnormen, ondanks dat ze in de Verenigde Staten uit de schappen zijn gehaald.

De Sars-CoV-2 Antigeen- en Leccuraat-antilichaamtest, geproduceerd door Lepu Medical Technology, werd op 28 mei in de Verenigde Staten teruggeroepen vanwege “een hoog risico op niet correcte resultaten”, aldus de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Khun Paisan Dankum, secretaris-generaal van de Thai Food and Drug Administration, verdedigde echter de sneltesten en zei dat de merken door verschillende landen zijn goedgekeurd.

Khun Yutthapong zei dat het oppositiekamp van plan is om de relatie tussen Khun Anutin en de eigenaar van Nusasiri Plc, een van de betrokken bedrijven, onder de aandacht te brengen.Ze waren klasgenoten van het National Defense College.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!