Zou Duitsland dan toch de gewilde motor voor Thaise onderzeeër gaan leveren?

BANGKOK:- Het zou hoogst onwaarschijnlijk zijn dat de Thaise marine een in Duitsland gemaakte motor zou kunnen kopen voor een in China gebouwde onderzeeër in Thailand, zo verklaarde admiraal Cherngchai Chomcherngpat gisteren.

De nieuw aangestelde admiraal verwierp categorisch onbevestigde nieuwsberichten dat de in Duitsland gemaakte MTU396-motor mogelijk zou kunnen worden geïmporteerd en geïnstalleerd in Thailand aan boord van de Yuan-klasse S26T-onderzeeër, die China Shipbuilding & Offshore International Co. in 2024 zal aankondigen om te worden geleverd door de Thaise marine.

De geplande aankoop van de eerste onderzeeër van Thailand in zes decennia lijkt tot stilstand te zijn gekomen toen Duitsland weigerde de MTU396-onderzeeërmotor aan de Chinese scheepsbouwer te verkopen omdat de Europese Unie de export van Europese wapensystemen, gevechtsuitrusting en accessoires in het land van de Aziatische grootmacht had verboden. verboden.

Admiraal Cherngchai zei dat de felbegeerde motor voor de in China gebouwde onderzeeër alleen in het land van de scheepsbouwer zal worden geïnstalleerd, niet in het land van de klant.

De admiraal wilde echter niet bevestigen of ontkennen dat het gehele inkoopprogramma voor onderzeeërs kan worden geannuleerd omdat de Chinese scheepsbouwer de Duitse motor niet kon krijgen die de Thaise marine had gevraagd in de ondertekende koopovereenkomst voor de Chinese boot.

Tot dusverre heeft de Thaise marine het aanbod van China afgewezen om een ​​in China gemaakte CHD620-motor te kopen voor de Yuan-klasse S26T-onderzeeër in plaats van de Duitse motor.

Premier en minister van Defensie, Prayut Chan-o-cha hadden eerder verklaard dat het hele Thais-Chinese onderzeeërcontract waarschijnlijk zou kunnen worden beëindigd als, om welke reden dan ook, de voorgestelde Duitse motor niet aan boord van de onderzeeër zou worden geïnstalleerd.

De marine heeft al een aanbetaling gedaan van ongeveer 7 miljard baht voor de 12,4 miljard baht S26T-onderzeeër.

Thailand wilt nog twee onderzeeërs van hetzelfde type, een replica van de Russische onderzeeër van de Kilo-klasse, voor een totaalbedrag van 22,5 miljard baht aanschaffen.

Admiraal Cherngchai zei dat de marine waarschijnlijk in de nabije toekomst nieuwe fregatten en helikopters zal kopen, terwijl de verontruste Chinese onderzeeërverwerving verder kan worden vertraagd of uiteindelijk geannuleerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: thainewsroom.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!