Bank in Thailand wordt geconfronteerd met schadeclaim van 2 miljoen baht na inbeslagname van het verkeerde huis in Pathum Thani

PATHUM THANI:- Een Thaise vrouw in de provincie Pathum Thani heeft van een bank schadevergoeding geeist nadat haar huis en bezittingen ten onrechte in beslag waren genomen, dit beweerde haar advocaat op social media.

De advocaat, Khun Ronnarong Kaewpetch, schreef dat hij een klacht had ontvangen over een bank die activa uit een huis haalde en het onroerend goed te koop zette terwijl de eigenaar niet thuis was. Het blijkt dat de bank zou hebben geblunderd en het verkeerde huis in beslag genomen. 

De eigenaresse Karnchana (achternaam niet bekendgemaakt), zei dat haar huis nr. 99/38 zich in het dorp Wanasiri Parkville in Pathum Thani bevindt. Ze zei dat een aannemer op 5 september al haar bezittingen uit het huis had gehaald, enkele bomen had omgehakt en een luifel had gesloopt voordat hij de verkoopaankondiging ophing.

Op 15 september vroeg de buurman zich af waarom de bank het pand claimde, aangezien het bord “te koop” huisnummer 99/44 vermeldde. Toen de buurman contact opnam met de bank, bevestigde de bank dat zij het huis nr. 99/44 hadden verkocht.

Ze diende op 16 september een klacht in bij het politiebureau van Lat Lum Kaeo in Pathum Thani. Ze nam  contact op met het callcenter en daar stond dat bankmedewerkers binnen drie dagen contact met haar zouden opnemen. Ze nam ook contact op met de juridisch medewerker van de bank die haar bekend was. 

De juridisch medewerker nam op 17 september contact met haar op en verontschuldigde zich voor de blunder van de bank door het verkeerde huis in beslag te nemen en beloofde haar op 20 september op het politiebureau te ontmoeten. 

Op 18 september kwam de politie het huis inspecteren, nam een ​​foto en plaatste een nieuw slot op de poort nadat de bank het slot had verwijderd. De eigenaar had op 20 september een ontmoeting met de vertegenwoordiger van de bank en schatte de schade op 2 miljoen baht. De bank deelde haar mee dat sommige items met emotionele waarde al waren vernietigd, waaronder kleding, boeken, foto’s, verzamelobjecten en de spullen van haar zoon. 

Op 26-27 september nam ze contact op met de juridisch medewerker en de advocaat van de bank en ontdekte dat de bank de resterende items verzamelde om aan haar terug te geven, maar ze hadden geen compensatie genoemd. Ze voegde eraan toe dat ze altijd contact had opgenomen met de bank, maar dat de bank niet wenste te reageren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!