Zoon van voormalig KNU-chef bezwijkt aan het Covid19 virus in Mae Sot

MAE SOT:- De zoon van voormalig hoofd van de Karen National Union (KNU) generaal Bo Mya is eerder deze week in een privéziekenhuis in het district Mae Sot van Tak aan een Covid19 infectie overleden. De familie bereidt zich voor om hem te laten begraven in overeenstemming met hun christelijke overtuigingen.

De zoon van Bo Mya, de 48-jarige brigadegeneraal Tele Mya, stierf dinsdag om 23.30 uur nadat hij enkele dagen in het ziekenhuis had doorgebracht met het bestrijden van de infectie.  Hij was plaatsvervangend opperbevelhebber van het KNU/Karen Nationaal Bevrijdingsleger – Vredesraad (KNU/KNLA-PC). Hij werd onlangs gepromoveerd tot de plv. commandant van KNU/KNLA-PC na de dood van opperbevelhebber generaal Tin Muang.

Er is een recente golf van Covid-19-infecties onder Karen-soldaten langs de grens.  Generaal Saw Moe Shay, de opperbevelhebber van het Democratische Karen Boeddhistische Leger, stierf op 21 juli aan een Covid19 infectie terwijl hij werd behandeld in een door de junta gerund militair ziekenhuis in Yangon.

De KNU is een politieke organisatie met een gewapende vleugel (KNLA) die de etnische minderheid Karen in Myanmar vertegenwoordigt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!