Een Engelse expat speelt in Chiang Mai voor “Robin Hood” door het verkopen van drugs

CHIANG MAI:- Een Engelsman is in Chiang Mai gearresteerd wegens vermeende verkoop van drugs, en beweert blijkbaar een lokale “Robin Hood” te zijn, waarbij hij geld gebruikt dat hij door illegale handelingen van de rijken heeft verkregen om aan mensen in nood te geven.  

De berichten in Thaise media beweren dat de man ongeveer 1 miljoen baht te heeft uitgegeven om dingen te kopen voor kinderen en dorpelingen die zijn getroffen door de Covid-19-pandemie.

De 38-jarige Brit Mitash Gavwid Varsani en zijn vriendin, de 32-jarige Siriphon Soonthornchamon, een lokale DJ, zouden naar verluidt cocaïne, ecstasy en marihuana hebben verkocht.  Officieren zeggen dat het paar een groep op de berichten-app Line heeft gemaakt om in contact te komen met kopers die, aldus de politie, typisch rijke toeristen waren en mensen in Chiang Mai die vaak nachtclubs bezoeken.  

Een undercoveragent vroeg om lid te worden van de Line-groep en beweerde dat hij een feestje aan het plannen was en cocaïne en ecstasy wilde kopen. De rechercheur stemde ermee in om 2 zakken cocaïne te kopen voor 8.000 baht en 3 pillen XTC voor 3.000 baht.  Nadat het geld was overgemaakt, reed de Engelsman en vriendin naar een luxe villa in de wijk Doi Saket in Chiang Mai, waar ze werden opgewacht door de politie en gearresteerd.

De politie bam 86,2 gram marihuana en 55,4 gram cocaïne in beslag te hebben genomen.  De verdachten werden beschuldigd van bezit van marihuana en cocaïne met de bedoeling om te verkopen.  De politie vermoedt dat het stel al meer dan een jaar drugs aan het dealen waren.

Khun Siriporn zou de politie hebben verteld dat veel mensen in de nachtclubs marihuana en cocaïne wilden kopen.  Ze zou de politie hebben verteld dat ze Mitash, een eigenaar van een installatiebedrijf voor zonnepanelen, had ontmoet en dat de twee besloten samen drugs te verkopen.  Volgens rapporten werden drugs vanuit Europa gesmokkeld via een app voor online winkelen en betaald met de cryptocurrency Bitcoin.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiRath  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: ThaiRath 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!