“Hamsteren” doen ze maar in Nederland in Thailand is dat absoluut niet nodig, zo verklaarde het DIT

BANGKOK:- Hoewel de Covid19 situatie in Thailand de productie- en transportsectoren snoeihard heeft getroffen, Iiet het departement van handel vandaag weten, dat de voedselvoorraden buitengewoon goed op stock staan en dat de mensen niet hoeven te hamsteren.

Khun Somchai Pornrattanacharoen, de president van het Dit, zei dat hoewel sommige producten momenteel niet in de schappen liggen vanwege een verminderde productie of transportproblemen, Thailand niet zonder voedselvoorraden komt te zitten.

“Hoewel sommige verse items van de markt zijn verdwenen, is de algemene situatie niet zorgelijk omdat er genoeg alternatieven zijn, zoals tapiocameel en UHT-melk.  Deze tekorten zullen blijven bestaan ​​totdat de lockdown wordt opgeheven”, zei hij.

Maar hij gaf wel toe dat de situatie heel snel kan verslechteren als de zaken niet snel beter worden.

Hij voegde eraan toe dat groothandels en supermarkten met elkaar samenwerken om te zorgen voor voldoende aanvoer van goederen, zodat er in geen enkel gebied tekorten ontstaan.  Als winkels geen voorraden meer hebben, zullen er grotere problemen ontstaan doordat de meeste mensen thuis zijn en moeten koken, zei hij.

Hij vertelde ook dat de fabrikanten en detailhandelaren proberen de prijs van goederen ongewijzigd te houden, ook al zijn de kosten gestegen en de koopkracht van de consument gedaald.

De president van het DIT, zei dat uit statistieken bleek dat meer consumenten ’s middags en’ s avonds gaan winkelen en meer kopen dan normaal.  Gelukkig, zei hij, zijn winkels nog steeds in staat om hun voorraad van populaire artikelen zoals vlees, eieren en populaire smaken van instantnoedels op peil te houden.

Hij zei ook dat het aanbod van andere goederen nog steeds voldoende is, eraan toevoegend dat DIT winkels heeft verteld om de schappen snel aan te vullen en de distributie aan te passen.

DIT werkt ook samen met het Department of Livestock Development om ervoor te zorgen dat de aanvoer van varkensvlees, kip en eieren ruim voldoende is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over ““Hamsteren” doen ze maar in Nederland in Thailand is dat absoluut niet nodig, zo verklaarde het DIT”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!