Zoon van verkrachting’s slachtoffer in Khon Kaen, Thailand, bekritiseerd de politie van ongelijke behandeling

BANGKOK:- Na de afzegging van de in Thailand gangbare misdaadreconstructies , bekritiseerde de zoon van het verkrachting en mishandeling slachtoffer in Khon Kaen, de dubbele standaard van hoe de politie, de Amerikaanse dader, Mr. Gordon hem als buitenlander behandelde.  

De zoon en andere familieleden van de 45-jarige masseuse die Mr. Gordon op brute wijze heeft geslagen en verkracht, arriveerden gisteren in Khon Kaen om het verrkrachtingsslachtoffer te steunen, maar ook om de misdaadreconstructie bij te wonen.

Het gezin reisde vanuit de provincie Lopburi, terwijl de 37-jarige Gordon, wiens paspoort omschrijft dat hij in Colorado in de Verenigde Staten is geboren, vandaag door de politie naar Khon Kaen zou worden overgebracht.  De vrouw van de man en zijn advocaat zijn ook aangekomen in Khon Kaen vanuit hun huis in de provincie Amnat Charoen.

Mr. Gordon verzocht de politie om de reconstructie van de misdaad, een standaardprocedure in Thaise strafrechtelijke onderzoeken, te annuleren, omdat hij vreesde voor zijn veiligheid, waarna de politie zich verplicht voelde om hier gehoor aan te geven

De zoon van het slachtoffer zei dat elke Thaise verdachte gedwongen wordt om deel te nemen aan een misdaadreconstructie en dat de Amerikaanse verdachte nu een voorkeursbehandeling kreeg.  Hij had verwacht de aanvaller van zijn moeder te confronteren en de man te vragen waarom hij zoiets zou doen.

 “Ik wacht om hem te mogen vragen waarom hij mijn moeder dit heeft aangedaan.  Een buitenlander die een misdaad begaat in Thailand mag geen speciale behandeling krijgen.”

Nu de reconstructie is geannuleerd, wil de recherche van het  politiebureau van hoofddistrict in Khon Kaen dat ze Gordon verder ondervragen en hebben de provinciale rechtbank gevraagd om zijn tijd in hechtenis te verlengen terwijl het onderzoek aan de gang is.

Mr. Gordon werd voor het weekend gearresteerd door de politie op Soi Nana in Bangkok, nadat hij woensdagochtend was gevlucht uit Amnat Charoen nadat hij vorige week maandag de brute verkrachting en mishandeling had gepleegd in de massagesalon Dee Na en nadat hij een 13-jarig meisje seksueel had misbruikt in de buurt van de kraam langs de weg van haar familie in Khon Kaen. Hij beweert dat zijn medicijnen hem ertoe aanzette om zijn misdaad te begaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!