“Zoon van Boeddha” moet op last van een minister in Thailand psychisch onderzocht worden 

SURAT THANI:- Het Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid om een gerechtelijk bevel gevraagd om de achtjarige ‘Nong Nice’ naar psychologen te brengen, nadat zijn ouders de verzoeken van de autoriteiten bleven weigeren om een ​​huisbezoek te brengen om de mentale toestand van de jongen te beoordelen, aldus de minister Varawut Silpa-archa.

Het welzijn van de jongen is een punt van zorg, aangezien zijn ouders beweren dat hij telepathische krachten bezit die de geesten van mensen kunnen verbinden.

Hij beweert ook in een vorig leven een zoon van  Boeddha te zijn en dat hij de wonderbaarlijke krachten heeft verworven die verband houden met de naga, een gigantische slang in de Thaise mythologie.

Khun Varawut zei dat hij het provinciale kantoor van Surat Thani de opdracht had gegeven om interdisciplinaire medewerkers, waaronder therapeuten, te sturen om de geestelijke gezondheid van de jongen en zijn gezin te beoordelen.

Er is een gerechtelijk bevel nodig omdat de familie van de jongen niet meewerkt, aldus de minister.

“Het ministerie en het ministerie van Kinderen en Jeugd hebben de volledige wettelijke verantwoordelijkheid om de rechten en het welzijn van kinderen te beschermen.

“Het ministerie zal zijn aandacht richten op de opvoeding van de jongen, zijn familieachtergrond en zijn opleiding. Dat zal de basis vormen voor de beoordeling of de jongen volgens de wet adequate zorg heeft gekregen”, aldus Varawut.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Chianraitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!