De jackfruit boom in Noord-Thailand draagt ​​amuletvormig fruit en veroorzaakt daarmee een ware loterijkoorts

THAILAND: Een eigenaardige jackfruit boom in de provincie Phayao is een bron van opwinding en bijgeloof onder de lokale bevolking geworden nadat hij vruchten heeft voortgebracht die lijken op traditionele Thaise amuletten. De boom, gelegen voor Ban Thung Pa Kha-school in het tambon Sri Thoi van het district Mae Chai, is meer dan 10 jaar oud en ongeveer 3 meter hoog.

De takken zijn versierd met grote trossen fruit, waarvan sommige ongebruikelijke vormen vertonen, waaronder een die een opvallende gelijkenis vertoont met een opgerold kind, vergelijkbaar met het populaire Thaise Kuman Thong-amulet.

Bewoners en het schoolpersoneel zijn geïntrigeerd door de eigenaardige vorm en zijn massaal samengekomen om de jackfruit te zien, waarbij sommigen de bijzondere vrucht interpreteren als een voorteken van geluk, wat aanleiding gaf tot een stortvloed aan voorspellingen van lotnummers. De conciërge van de school, die de boom plantte, vertelde dat de boom ondanks de droge omstandigheden dit jaar een overvloedige oogst heeft opgeleverd, zo las uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in het Thaise KhaoSod.

Onder de overvloedige vruchten trok één bepaalde jackfruit de aandacht vanwege zijn unieke vorm, die zowel leraren als dorpelingen ertoe aanzette zich te verzamelen en na te denken over de potentiële betekenis, waarbij sommigen hun interpretaties omzetten in lotnummers, terwijl anderen de vruchten tot goddelijke gelukscijfers telden.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!