Zomerstormwaarschuwing voor 48 Thaise provincies uitgegeven

~DE PLUIMEN IN DE WIND LATEN WAAIEN~
(Iets doen zonder na te denken, direct in actie komen)

BANGKOK:- De Thaise meteorologische dienst heeft waarschuwingen voor zomerstormen uitgegeven, tenminste 48 provincies zouden hier rekening mee moeten houden, voornamelijk de provincies in de noordelijke regio’s nadat windstoten lichte schade hebben veroorzaakt in sommige noordoostelijke gebieden, zo waarschuwde het weerbureau.

De Meteorologische Dienst verwachtte dat de storm – gevormd door een hogedruksysteem uit China, Vietnam en Laos – sterke wind en mogelijke regenbuien zou ontketenen in alle regio’s met uitzondering van het zuiden.  De noordelijke provincies kunnen bijzonder kwetsbaar zijn.

Afgelopen weekend werden vijf provincies in de noordoostelijke regio getroffen, waarbij gebouwen en huizen beschadigd raakten, maar er werden geen doden of gewonden gemeld, volgens een situatie-update van de afdeling Rampenpreventie en -mitigatie..

De districten Khon Buri en Soeng Sang van Nakhon Ratchasima behoorden tot de gebieden die zaterdag zwaar werden getroffen door stormen. Volgens lokale leiders blies de harde wind de daken van 30 huizen in de twee districten weg.

Het dorpshoofd van Sarmakha, Khun Boonchob vertelde dat de sterke wind en hagel het dorp in Khon Buri bijna een uur lang hebben geteisterd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: chiangmaione.com

Eén gedachte over “Zomerstormwaarschuwing voor 48 Thaise provincies uitgegeven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!