Zomerstormen beschadigde deze week in Chaiyaphum ruim 200 huizen 

CHAIYAPHUM:- De aanhoudende zomerstormen hebben deze week 40 dorpen in twee tambons van het Bamnet Narong-district van deze centrale noordoostelijke provincie getroffen, waarbij ongeveer 200 huizen zijn beschadigd.

De stormen brachten in sommige gebieden zware regens met hagel en wervelende winden.  Veel bomen en elektriciteitspalen vielen om, waardoor er in veel dorpen een stroomstoringen ontstonden.

Het zwaarst getroffen waren de dorpen in tambon Ban Chuan en tambon Ban Phet, waar dakplaten door de harde wind van veel huizen werden weggevaagd, waardoor de bewoners zich haastten om te schuilen bij hun familieleden.

De glazen toegangsdeur en ramen in het kantoor van de Ban Phet Tambon-administratieorganisatie werden ook beschadigd.

Er is een waarschuwing afgegeven voor bewoners om zich voor te bereiden op meer stormen die zich vandaag en morgen kunnen voordoen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Makkawan Wannakul
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!