De politie in Samut Prakan arresteerde een Thaise man die 75.000 baht per maand binnen harkte met de verkoop van cannabis op Facebook

SAMUT PRAKAN:- De politie arresteerde gisteren een man op een postkantoor in de  provincie Samut Prakan nadat ze waren getipt dat hij marihuana via Facebook en Line verkocht en deze via de post naar klanten stuurde.  

De vaste klanten van de man kregen toegang tot een speciale Line-groep en stuurden bij binnenkomst een boeddhistisch amulet met een marihuana afbeelding als een eenmalig geschenk voor hun loyaliteit.  De 21-jarige verdiende gemiddeld 75.000 baht per maand door de drugs online te verkopen, aldus het proces-verbaal.

Khun Tossawan Chantri werd gearresteerd in een postkantoor terwijl hij een doos vasthield met 2,5 kilo Thaise “brick weed”, samengeperste gedroogde goedkope marihuana, welke vaak in de regio van de Gouden Driehoek in beslag worden genomen.

Een Facebook-gebruiker genaamd “Isan Kiaew See Song Soon” (of Green Isaan 420) maakte reclame voor zijn diensten in verschillende Facebook-groepen, wat uiteindelijk leidde tot zijn arrestatie van Khun Tossawan.

Tossawan vertelde tegen de politie dat hij drugs begon te gebruiken toen hij in november vorig jaar zijn baan verloor.  Hij begon via Facebook te verkopen en verkocht in eerste instantie slechts 1 of 2 gram per zending.  Toen realiseerde Tossawan hoe gemakkelijk het was om geld te verdienen met het verkopen van drugs via sociale media, dus breidde hij zijn bedrijf uit.  Al snel verdiende Tossawan 75.000 baht per maand, die hij naar eigen zeggen uitgaf aan zijn gezin en aan online gokken.

De politie is van plan meer criminelen die betrokken zijn bij de toeleveringsketen van Tossawan te arresteren alvorens verdere juridische procedures te starten.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Khaosod.com 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!