Zomerstorm doet de Songkran feestvreugde in Ubon Ratchathani uit elkaar spatten

UBON RATCHATHANI:- Duizenden Songkran-feestvierders op de Pattaya Noi Beach in Ubon Ratchathani zijn gistermiddag in een zomerstorm terechtgekomen.

De sterke wind en zware regenval, die ongeveer een half uur duurden, brachten de menigte in paniek en veroorzaakten verkeersopstoppingen op de Sirindhorn-Chong Mek Road. De Pattaya Noi Beach in de buurt van de Sirindhorn Dam is een populaire Songkran-feestlocatie in het noordoosten van Thailand.

De storm heeft ook meer dan 10 drijvende restaurants beschadigd, hoewel er geen slachtoffers zijn gevallen.

Het Thais Meteorologisch instituut waarschuwde gistermorgen voor een matig hogedruksysteem dat vanuit Boven-Vietnam naar het noordoosten en de Zuid-Chinese Zee trekt.  Het systeem zou naar verwachting op zaterdag en zondag stormen, windvlagen, hagel en onweer in verschillende provincies in het hoger Thailand veroorzaken.

Ondertussen lopen de temperaturen in de rest van het land op de overheersende zuiden- en zuidoostenwind op. De noordelijke, noordoostelijke en centrale regio’s kunnen te maken krijgen met temperaturen van 38 tot 42° Celsius terwijl het oosten en zuiden 34-37° Celsius zullen opnemen.

De bevolking in door de stormen getroffen gebieden wordt geadviseerd binnen te blijven en uit de buurt van grote bomen en onbeveiligde reclameborden te blijven.  Ook wordt mensen afgeraden metalen voorwerpen te dragen en mobiele telefoons te gebruiken tijdens onweer.  Boeren wordt ook geadviseerd om hun gewassen en vee veilig te stellen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!