De politie waarschuwt toeristen voor zakkenrollers die in Pattaya actief zijn tijdens het Songkran 

PATTAYA:- Een Thaise toerist uit Bangkok beweerde dat zijn zakken zouden zijn gerold, toen hij zich tijdens het watergooien door de Walking Street van Pattaya liep, wat ertoe leidde dat de politie van Pattaya de toeristen in de stad waarschuwde.

De afdeling wetshandhaving van Pattaya werd op de hoogte gebracht door de 25-jarige Chinnawut Lahoong,  die vertelde dat zijn zakken afgelopen vrijdag tijdens het waterfeest in de Walking Street waren gerold.

Hij vertelde vanuit Bangkok naar Pattaya was gekomen om deel te nemen aan de watersplash-evenementen op Walking Street. Terwijl ik liep, stopte ik om een ​​waterpistool te kopen. Er waren veel mensen om me heen en ik kwam er later achter dat mijn portemonnee weg was toen ik het waterpistool moest betalen. In mijn portemonnee zat ongeveer 3,000 baht in contanten en verschillende pinautomaten. Ik ben van mening dat het pure zakkenrollerij was.”

Khun Chinnawut heeft aangifte gedaan bij de politie van Pattaya City en zij gaan de camerabeelden controleren.

De politie van Pattaya City waarschuwt mensen om voorzichtiger te zijn met hun bezittingen. Zakkenrollen komt veel voor tijdens grote Songkran-evenementen en volgens wetshandhavers richten dieven zich vooral op waterdichte tassen die losjes om hun middel hangen of uit een zak steken.

De politie van Pattaya raadt aan waterdichte tassen om de nek te dragen met een stevige riem of aan de binnenkant van de kleding te dragen, zeker niet aan de buitenkant. Ook waarschuwen ze mensen om geen waardevolle spullen of dure sieraden bij zich te dragen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Pattaya 
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!