Zoekopdrachten op Agoda.com laten zien dat Pattaya, Hua Hin en Phuket de favoriete bestemmingen voor Thaise gezinnen zijn

THAILAND:- Pattaya staat dit jaar bovenaan de lijst met vakantiebestemmingen voor binnenlandse reizigers, gevolgd door Hua Hin en de aangrenzende stad Cha-am, zo blijkt uit zoekgegevens verzameld door hotelboekingsplatform Agoda. Phuket, dat meestal populair is onder buitenlanders, werd de jaar de derde bestemming.

Volgens de inzichten van Agoda zijn Thaise gezinnen dit jaar het meest geïnteresseerd in een vakantie in kustplaatsen.

De 10 meest gezochte lokale bestemmingen door Thais zijn respectievelijk Pattaya, Hua Hin/Cha-am, Phuket, Bangkok, Chiang Mai, Chonburi, Khao Yai, Krabi, Rayong en Koh Samet.

Agoda’s Family Travel Trend Survey, die meer dan 14.000 gezinsreizigers uit 12 markten wereldwijd ondervroeg, vond dat de top drie gezinsactiviteiten bestond uit het bezoeken van bezienswaardigheden, tijd doorbrengen op het strand en een dagje plezier hebben in een thema- of pretpark.

De Peerapol Sa-ngamuang, de directeur van Agoda Thailand, zei dat veel gezinnen tijdens schoolvakanties op vakantie gaan en dat stranden het populairst lijken te zijn.

Wat overzeese bestemmingen betreft, zijn Thaise gezinnen het meest geïnteresseerd in Japan, zei hij.  Agoda ontdekte dat zes Japanse steden voorkomen in de lijst van top 10 overzeese bestemmingen, met Tokio bovenaan.  De andere negen favoriete overzeese bestemmingen voor Thaise reizigers zijn Singapore, Hong Kong, Osaka, Fujikawaguchiko, Fukuoka, Sapporo en Kyoto.

De toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, gelooft dat de toeristenindustrie in 2023 tussen de 1,25 biljoen en 2,38 biljoen baht aan inkomsten zal genereren.

Het schat ook dat Thailand dit jaar mogelijk tot 30 miljoen buitenlandse toeristen zal verwelkomen, wat ongeveer 1,5 biljoen baht aan inkomsten zou moeten genereren.  TAT gelooft dat lokale reizigers zo’n 880 miljard baht aan inkomsten zullen genereren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!