Thaise man komt niet meer aan de bak nadat de politie zijn naam verkeerd had gespeld in het landelijk strafregister

BURIRAM:- Een man verloor zijn oude baan en kon geen nieuwe baan meer vinden nadat een politieagent zijn naam verkeerd had gespeld in het strafregister.  

De familieleden van de man maakt zich grote zorgen nadat ze gezien hebben dat hij veel moeite doet om een ​​baan te zoeken.  Ze begrepen niet waarom en ontdekten dat een politieagent de naam van de man had geplaatst als iemand met een strafblad.  

Het grote probleem is dat hij nooit is gearresteerd of ergens voor is aangeklaagd.  Khun Panumas Jitwasinkul, de eigenaar van de Facebook-pagina met de naam “Hia Piak help me” in het Thais, ging deze week met de 25-jarige Pichitchai naar het ministerie van Justitie van de provincie Buriram

Khun Pichitchai diende een klacht in nadat hij ontdekte dat hij iemand met een strafblad zou zijn, ook al heeft hij nooit de wet overtreden.  De aanklacht in zijn dossier houdt verband met het bezit van een machine die wordt gebruikt om geweerkogels te maken.  Dit heeft geleid tot werkloosheid omdat geen enkel bedrijf een man inhuurt die gebonden is aan het maken van wapens.  

Khun Bunhom, zijn 62-jarige vader verklaarde dat zijn zoon in Chonburi werkte en besloot de baan op te zeggen.  Een bedrijf wees zijn aanvraag af met de mededeling dat ze geen mensen met een strafblad accepteren.

De vader vroeg zijn zoon naar de aanklacht en Picitchai bevestigt dat hij nooit in aanraking is gekomen met de wet. Zijn grootmoeder zei dat ze medelijden had met haar kleinzoon nadat hij haar om steun had gebeld.  Het slachtoffer uitte zijn verwarring over het niet kunnen vinden van een baan op basis van iets dat hij nooit heeft gedaan.  

De redactie van Khaosod bezocht het politiebureau van Nong Song Hong.  Dit is het bureau waar zijn naam in het strafregister is geregistreerd.  Geen enkele officier kon antwoorden geven met betrekking tot de zaak en de desbetreffende inspecteur was momenteel naar het buitenland.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!