Dodelijk slachtoffer als gevolg van vogelgriep in Cambodja leidt tot waarschuwingen in Thailand

BANGKOK:- Alle gezondheidsinstanties van de Thaise overheid zouden de controle op vogelgriep moeten verhogen nadat afgelopen woensdag een 11-jarig meisje stierf aan de ziekte in het oosten van Cambodja, zo verklaarde een viroloog van het Nationaal Centrum voor Genetische Manipulatie en Biotechnologie.

De overheid zou haar monitoring voor het H5N1- of vogelgriepvirus moeten gaan intensiveren, schreef dr. Anan Jongkaewwattana op Facebook.

Dr. Anan verwees naar een geval dat was gemeld door de afdeling Bestrijding van overdraagbare ziekten van het Cambodjaanse ministerie van Volksgezondheid.  Het meisje uit een dorp in de provincie Prey Veng – die grenst aan Vietnam – kreeg volgens het rapport op 16 februari koortsachtige symptomen.  Ze had hoest en keelpijn en haar temperatuur bereikte 39 graden Celsius voordat ze stierf, aldus het rapport.

Ze werd overgebracht van een provinciaal ziekenhuis naar het National Pediatric Hospital in Phnom Penh nadat haar toestand verslechterde. Ze werd gediagnosticeerd met H5N1-infectie door het Cambodjaanse National Institute of Public Health en stierf woensdag, volgens de Cambodjaanse krant Xinhua.

Gevallen van griepvirussen die zich in aangrenzende landen van dieren op mensen verspreiden, zouden Thaise functionarissen ertoe moeten aanzetten om de controle op de virussen te verhogen, zo schreef Dr. Anan.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!