Zin in iets nieuws? Op weg naar het station, probeer eens een Thaise hap van Pitaya

ANTWERPEN:- Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Pitaya, de nieuwe Thaise restaurantketen in de Antwerp Tower. Lees al onze restotips hier.

Wat? In oktober opende de Thaise restaurantketen Pitaya een filiaal in Antwerpen, daarbij ook het eerste Vlaamse filiaal van Pitaya. Het streetfoodrestaurant bevindt zich naast het Operaplein in de pas gerenoveerde Antwerp Tower. De gerechten zijn, net als het interieur, gebaseerd op de drukke straten van Bangkok. 

Het eerste Pitaya-restaurant werd in 2010 in Bordeaux geopend. De oprichter kreeg de inspiratie tijdens zijn reizen naar Bangkok waar hij zich liet verbazen door de smaken van het traditionele eten. Pitaya is vernoemd naar de lokale drakenvrucht. De voorbije tien jaar kwamen er 122 Pitayarestaurants bij in Europa. 

Op de kaart? 
De gerechten zijn geïnspireerd op de originele Thaise streetfood. De wokgerechten worden à la minute bereid in de open keuken. Op de menukaart staan onder andere groene, rode of gele curry met rijst, pad thai (gebakken rijstnoedels met kip, tofu of scampi’s), sie yai (rundvlees en udonnoedels) of nua kao (rundvlees en garnalen met wortelen en rijst). Voor een dikke 10 euro krijg je een serieuze portie, maar veel meer dan een snelle, Thaise hap op weg naar het station, is het niet. Het blijft dan ook een fastfoodrestaurant: voor een avondje gezellig tafelen, zijn er betere opties. Een dessertje kan er altijd nog in, en zeker bij Pitaya: de cheesecake met passievrucht of chocolademousse met kalamansi vallen nogal klein uit.

Prijs? Een gemiddeld gerecht kost tussen de 9 en 13 euro. Een dessertje kost 4 euro. 

Waar? De Keyserlei 5, 2018 Antwerpen
Wanneer? Elke dag open van 11.30 tot 21.30 uur
Website? www.pitaya.be

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Klaas De Scheirder
Content: Annelin Marien
Bron: PZC.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!