Paniekknoppen in nationaal park Khao Yai geïnstalleerd zodat toeristen in nood om hulp kunnen vragen

THAILAND:- Op verschillende punten langs de bergroutes in het centraal gelegen nationale park Khao Yai zijn tien op een paal gemonteerde noodoproepknoppen geplaatst, zodat bezoekers in nood de parkfunctionarissen kunnen waarschuwen.

Het nieuwe communicatiemiddel is een gezamenlijke inspanning van het nationale park en het King Mongkut Institute of Technology om bezoekers de mogelijkheid te bieden om hulp in te roepen als ze in de problemen komen, zoals een verkeersongeval, autopech of een ontmoeting met wilde olifanten op  de weg.

De knoppen zijn aangebracht bij kilometerpaal 16, 18, 20, 24, 26, 28, 30, 32, 34 en 36.

Het hoofd van het park, khun Adisak Phusitwongsanuyut, zei dat het noodsignaalsysteem de bezoekers meer veiligheid zal bieden, omdat de signalen van mobiele telefoons niet het gehele gebied dekken.

Wie hulp nodig heeft, drukt vijf seconden op de knop op het paneel, totdat het lampje knippert en het signaal naar de centrale is gestuurd.  Het centrum zal dan de parkambtenaren die het dichtst bij de scène zijn waarschuwen om hulp te gaan bieden.

Adisak zei dat de noodknoppen momenteel worden getest en dat ze goed werken.

Sinds begin dit jaar hebben 1.147.412 mensen het park bezocht, het meeste dat in die periode een nationaal park in het land bezocht.  Alleen al in oktober werden 157.662 bezoekers geregistreerd, ondanks de handhaving van strikte preventieve maatregelen tegen COVID-19.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand  
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!