Zijne Majesteit de Koning schenkt 2 ton voer aan Soi Dog Foundation

~DE HOND IN DE POT VINDEN~
(Te laat aankomen voor het eten)

BANGKOK:- De Thaise Koning Maha Vajiralongkorn heeft 2 ton honden- en kattenvoer geschonken aan de Soi Dog Foundation en aan een aantal andere dierenwelzijnsorganisaties. De schenking markeert de geboortedag van Chao Khun Phrasinat Philas Kalayanee Kalayani, de Koninklijke nobele gemalin van Zijne Majesteit.

Het hondenvoer werd vorige week overhandigd aan Soi Dog én 13 andere organisaties tijdens een ceremonie in het Royal Thai Volunteers Administration Centre in Bangkok. Soi Dog’s genereuze deel van het geschenk van Zijne Majesteit werd vervolgens vervoerd naar hun hoofdkantoor in Mai Khao, Phuket.

In totaal werden 90 grote zakken hondenvoer en 10 zakken kattenvoer – goed voor 2 ton – dankbaar ontvangen door Soi Dog, wiens asiel momenteel meer dan 1.300 dieren huisvest. De stichting levert ook voedsel aan loslopende diervoeders en, waar nodig, aan dieren die zijn verdreven door rampen, zoals de overstroming in Nakhon Si Thammarat eind vorig jaar.

Zijne Majesteit schonk ook voedsel aan de nabijgelegen Phuket Stray Dog Shelter in Thalang. Het asiel, ook bekend als het “government dog pound”, wordt beheerd door de beambten in Phuket en ondersteund door het Phuket Provincial Office en lokale organisaties.

Soi Dog heeft lange tijd hulp geboden bij het opknappen van het asiel, evenals bij de sterilisatie, vaccinatie en behandeling van de honden die daar gehuisvest zijn.

“We stellen de koninklijke voedseldonatie zeer op prijs”, zegt Kiranee Narabal, president van Soi Dog Foundation Thailand. “Het ontvangen van de donatie betekent dat Zijne Majesteit zich bewust is van de zwerfdierenproblematiek en ons werk erkent en ook het werk van andere reddingsorganisaties.”

Dit was niet de eerste keer dat Soi Dog zo’n donatie ontving. Zijne Majesteit heeft ook in juli 2017 en mei 2019 diervoeding aan de stichting geschonken.

“Zijne Majesteit stuurt een positieve boodschap naar ons allemaal, om zijn voorbeeld te volgen en om medeleven te tonen aan alle dieren, in dit geval de zwerfhonden”, zei John Dalley, medeoprichter en voorzitter van Soi Dog Foundation International.

“Daarbij volgt hij het prachtige voorbeeld van zijn vader, die hetzelfde deed. We hopen dat dit zo doorgaat.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Zijne Majesteit de Koning schenkt 2 ton voer aan Soi Dog Foundation”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!