Zijne Majesteit, de Koning en de Koningin van Thailand presideerden de opening van het Navamindrapobitr gebouw van het Siriraj ziekenhuis in Bangkok

BANGKOK:- De koning en Koningin van Thailand waren gisteren aanwezig bij de opening van het Navamindrapobitr gebouw op het terrein van het Siriraj Ziekenhuis.

Het nieuwe 25 verdiepingen tellende gebouw met twee ondergrondse niveaus herbergt de MRI-LINAC, een baanbrekende machine die de eerste in zijn soort is in Zuidoost-Azië, die realtime diagnostische visualisatie van tumoren en omliggende normale organen voor, tijdens en na  bestralingstherapie, zonder extra stralingsdoses laat zien.

De koning schonk aanvankelijk 100 miljoen baht aan het project en later schonken hij en zijn vrouw  nog eens 700 miljoen baht.  Het gebouw is ook de locatie van het Siriraj Radiation Oncology Centre, de Diagnostics Radiology en de Siriraj Breast Imaging-faciliteit.

Het nieuwe gebouw, geschikt voor 500.000 poliklinische patiënten en ongeveer 20.000 ziekenhuisgewonden per jaar, verving een complex van drie oude.

Om Hunne Majesteiten gisteren welkom te heten was Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn die voorzitter is van de fondsenwervingscommissie voor de bouw van het gebouw ook aanwezig.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!