Thailand moet de als de sodeju de toegangsbeperkingen tot tot het land versoepelen om het toerisme snel nieuw leven in te blazen

PATTAYA:- Veel landen, zoals de Verenigde Staten en verschillende Europese en Aziatische landen, hebben de toegangsbeperkingen versoepeld om hun toeristische sector de kans te geven om er snel mogelijk bovenop te komen, zo vertelde de president van het TCT, Khun Chamnan Srisawat.

De Toerisme Raad van Thailand, het TCT geheten, heeft verklaard dat het lokale toerisme nog steeds in een ‘comateus  staat verkeert, eraan toevoegend dat het Koninkrijk minstens 16 miljoen bezoekers en 1,2 biljoen baht aan inkomsten nodig heeft om de toeristenindustrie nieuw leven in te blazen.

De president merkte op dat veel landen – zoals de Verenigde Staten en verschillende Europese en Aziatische landen – de toegangsbeperkingen hebben versoepeld om hun toeristische sector te verjongen.

Hij dringt er bij de Thaise regering op aan soortgelijke stappen te overwegen en benadrukte dat zodra deze beperkingen worden versoepeld, verschillende sectoren er onmiddellijk van zullen profiteren.  Denk hierbij aan de bouw, vastgoed, landbouw en voeding, maar ook aan de zorg- en welzijnssector.  Chamnan herhaalde ook dat kmo’s en lokale ondernemers snel moeten herstellen naarmate meer toeristen hun weg naar het Koninkrijk vinden.

De TCT-president zei dat het agentschap ernaar streeft ten minste 16 miljoen buitenlandse bezoekers naar Thailand en 75 miljoen lokale reizigers te trekken, en 1,2 biljoen baht aan inkomsten te genereren.  Versoepelende maatregelen zouden ook de werkgelegenheid stimuleren en miljarden baht aan belastinginkomsten genereren.

Daarom heeft de TCT voorgesteld dat het CCSA het Thailand Pass-schema in de prullenbak gooit en de verplichte RT-PCR-test-bij-aankomstvereiste vervangt door de gemakkelijkere ATK-tests.  Het bracht ook het idee naar voren om een ​​fonds op te richten voor de ontwikkeling van human resources en marketingtechnologie, en om liquiditeit te verschaffen aan toeristische bedrijven. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: NNT 

2 gedachten aan “Thailand moet de als de sodeju de toegangsbeperkingen tot tot het land versoepelen om het toerisme snel nieuw leven in te blazen”

  1. Misschien een goed idee 💡 om de toeristen bij binnenkomst in Thailand gelijk een visum te gegeven voor 60 dagen!!??
    Dan komen de toeristen eerder en massaler terug naar Thailand 🇹🇭

    En wordt er ook meer ge consumeert!!

  2. Een kleine vergoeding vragen voor een visum van 10 euro. 10 eurox16 miljoen toeristen= ongeveer 2,9 miljard bath. En wat is nou 10 euro op je hele vakantie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!