Ziekenhuis in Bangkok onderbreekt begrafenis, nadat ze per ongeluk het verkeerde lijk hebben meegegeven

BANGKOK:- Het personeel van het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok onderbrak een begrafenis vlak voor de crematieceremonie om de familie te vertellen dat ze hen per ongeluk het verkeerde stoffelijke overschot hadden meegegeven.

Nadat ze hadden ontdekt dat het verkeerde lijk was weggegeven, ging het personeel van het ziekenhuis als de sodeju naar de ceremonie en vertelde de familie “de lichamen per ongeluk waren verwisseld!”

De echtgenoot van de Covid19 besmette 55-jarige vrouw die aan kanker was overleden vertelde dat hij het lichaam van zijn vrouw bij het Siriraj-ziekenhuis ophaalde. Haar lichaam zat in een verzegelde zak en er was geen naamplaatje.  Hij vroeg het ziekenhuis mortuarium of het zeker was dat het lichaam van zijn vrouw in de zak zat, en dat bevestigden ze.

Voor boeddhistische begrafenisceremonies zingen monniken doorgaans drie tot zeven dagen, maar sinds de pandemie hebben velen de ceremonies ingekort tot slechts één dag voor de crematieceremonie.  In het kader van Covid-19-preventiemaatregelen leveren ziekenhuizen de lichamen van degenen die stierven terwijl ze besmet waren met het virus naar crematieceremonies en families wordt verteld de verzegelde lijkzak niet te openen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

De man vertelde tegen de krant dat het ziekenhuispersoneel hun fout besefte toen ze het lijk niet voor een ander gezin konden vinden.  Omdat hij zijn vertrouwen in het ziekenhuis verloor, vroeg hij het personeel om de zak te openen, zodat hij kon bevestigen dat hij het lichaam van zijn vrouw had gekregen.

Het ziekenhuis heeft een brief gestuurd waarin ze zich verontschuldigen voor hun fout, en voegde eraan toe dat het ziekenhuis onderzoek zal doen en soortgelijke incidenten in de toekomst zal voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!