Inwoners van de kustplaats Pattaya bekritiseren overstroming’s beheer van het gemeentebestuur 

PATTAYA:- Na de verwoestende overstromingen van afgelopen zondagavond (4 september 2022), inspecteerde burgemeester Poramet Ngampichet de strandgebieden van Pattaya. Zandvlaktes die totaal wareb verwoest door de watermassa’s en slechts een paar jaar geleden tegen hoge kosten waren uitgebreid. Net als in het verleden spoelden de watermassa’s na drie uur zware regen grote delen van het zand in zee, waardoor het strand van Pattaya de dag erna met kraters en kuilen bedekt was, vooral bij Soi 2.

Het probleem is al lang bekend: de watermassa’s stromen vanuit de hoger gelegen delen van de stad langs de Spoorweg naar Soi Paniad Chang, waar een pompstation wordt gebouwd maar nog niet operationeel is. 

Het regenwater stroomt ongehinderd vanaf Pattaya Beach Road over het strand en wassen grote delen van het zandstrand de zee in.

De kritiek onder de lokale bevolking is behoorlijk toegenomen, ze verwijten het stadsbestuur dat het nieuwe gemaal niet op tijd klaar is voor de start van het regenseizoen. Het probleem is immers al decennia bekend, zo stellen de inwoners van Pattaya op sociale netwerken die zich gruwelijk ergeren aan de regelmatige overstromingen.

Hoewel Pattaya’s nieuwe burgemeester, Khun Poramet, pas drie maanden in dienst is en niet betrokken was bij de projecten van zijn voorgangers, beschuldigen ze hem van het op zijn minst meer druk uitoefenen op de betrokken autoriteiten om de werkzaamheden voor aanvang van de regenseizoen moet worden voltooid. 

De verwoeste strandgebieden op Pattaya Beach worden nu gevuld met nieuw zand – zoals al zo vaak is gedaan. Dus het probleem is opgelost tot de volgende zware regenbui, die zich mogelijk deze week al zal voordoen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PR Pattaya
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Der-Farang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!