Zes containers met illegaal geïmporteerd diepvriesvoedsel in Thailand in beslag genomen

LAEM CHABANG:- Het departement van speciaal onderzoek, het DSI en het departement van veeteelt, het DLD hebben zes containers met illegaal geïmporteerd diepvriesvoedsel in beslag genomen.

Eerder, op zaterdag, werkten DSI- en DLD-functionarissen samen om koelhuizen te doorzoeken en stuitten op varkensvlees dat zonder toestemming was geïmporteerd.

Ze namen 945 dozen varkensvlees in beslag met een totaal gewicht van 21.473 kilogram wegens het overtreden van de Wet op dierenziektes.  Ze schatten de “schade” op ongeveer 10 miljoen baht.

De directeur van het DSI, khun Triyarith Temahivong gaf vervolgens het Bureau voor regionale operaties opdracht om de zaak te onderzoeken met de hulp van verwante organisaties.

Naar aanleiding van deze opdracht kamen de DSI, DLD, het Havenbedrijf van Thailand en de Douane samen om tien containers te doorzoeken in een haven in de regio Oost.  Ze hebben uiteindelijk zes containers met illegaal geïmporteerd vlees in beslag genomen.

Een willekeurige zoekopdracht vond 87.000 kg bevroren kippenpoten uit Iran.  Een document vermeldde dat de zending 84.000 kg bevroren Indiase makreel was, geprijsd op 2,79 miljoen baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Manageronline.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!