Weer een olielek gevonden in de onderwaterpijpleiding van SPRC in Rayong 

RAYONG:- De Star Petroleum Refining (SPRC) waarschuwde deze week het Rayong Marine Department dat het een ander lek in zijn onderwateroliepijpleiding voor de kust van Map Ta Phut had aangetroffen.

Het nieuwe lek werd gevonden in de pijpleiding ten noorden van het eerste lekpunt bij de éénpuntsmeerpijpleiding van het bedrijf, die op 25 januari een enorme olieramp in de Golf van Thailand had veroorzaakt.

De SPRC meldde op 10 februari opnieuw een olielek, nadat het de pijpleiding had verplaatst in een poging het eerste lek te onderzoeken dat de olieramp had veroorzaakt, waardoor ongeveer 5.000 liter olie die nog in de pijp zat, in de zee stroomde.  .

Afgelopen dinsdag meldde het SPRC dat het het tweede lek “met succes” had gedicht om te voorkomen dat er meer olie in zee zou lekken.  Het bedrijf zei dat het ook gieken en skimmers in het gebied had ingezet om te voorkomen dat de olievlek zich verspreidde, en 13 schepen had gestuurd om dispergeermiddel op de olievlek te spuiten.

Duikers en onderwaterdrones werden ook gestuurd om het lek en de onderwaterpijpleiding in de gebieden te onderzoeken, terwijl drones werden uitgezonden om luchtbewaking uit te voeren.

 Ondertussen zei Obrom Aranyapreug, adviseur van de Rayong Tourism Council, woensdag dat honderden toeristische ondernemers op het Mae Ramphueng-strand in Rayong klachten hadden ingediend bij de gemeente en er bij de SPRC op aandrongen schadevergoeding te betalen voor het veroorzaken van de olieramp die heeft geleid tot olievervuiling op het strand.

 De Raad voor Toerisme verzamelt momenteel wederom gegevens over de schade die is geleden door de toeristische bedrijven van Rayong, die in januari ongeveer 950 miljoen baht hadden verdiend”, zei hij.  

We zullen dit cijfer samen met een schatting van de toeristeninkomsten in de komende maanden gebruiken om de totale vergoeding te berekenen”.

 “We hebben ook het vonnis van de rechtbank in de zaak met betrekking tot de olielekkage van een PTT Global Chemical-pijpleiding in 2013 bestudeerd als referentie voor de eis tot compensatie”, voegde Obrom eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Weer een olielek gevonden in de onderwaterpijpleiding van SPRC in Rayong ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!