Zelfs de ratten in de Thaise hoofdstad ontkomen niet aan de overstromingen

BANGKOK:- Zelfs de ratten konden de verraderlijke, kniediepe plotselinge overstromingen die deze week verschillende delen van Bangkok troffen, niet aan. De verraste ratten kropen op elkaar op aan de kant van Sukhumvit Road, die bijzonder zwaar werd getroffen door de overstromingen na uren van aanhoudende en hevige regenval.

Ratten zijn uitstekende zwemmers en kunnen zeker tot drie dagen watertrappelen.  Maar zelfs de harige rioolvrienden van Bangkok waren aan het klauteren om hoger gelegen grond te vinden in een poging de barre weersomstandigheden van afgelopen nacht te overleven.

Grote delen van Sukhumvit Road werden volledig onbegaanbaar en auto’s en motorfietsen bleven gestrand toen mensen hun voertuigen achterlieten om door het smerige water naar huis te waden.  De Sukhumvit Road in veel gebieden nog steeds onder water toen forenzen naar hun werk probeerden te komen.

Er werden ook overstromingen op Rankamhaeng Road, Kaset Nawamin Road, Si Vara Road, Phahon Yothin Road en New Petchburi Road gemeld.

De gouverneur van Bangkok, khun Chadchart Sittipunt, bezocht verschillende overstroomde gebieden en de Bangkok Flood Control Centres om de waterstanden te monitoren en livestreamde hij zijn bevindingen op Facebook.  Hij zei dat hij overstromingen in Huai Khwang, Ratchadapisek, Saint Louis, Navamin, Sukhumvit en Pattanakan aangetroffen had.

 Overstromingen zijn een probleem dat Chadchart beloofde op te lossen als onderdeel van zijn campagne tijdens de gouverneursverkiezingen van mei in Bangkok.  Om de overstromingen te verhelpen, is een groot budget van 300 miljoen baht nodig en moet er elk jaar 3.000 kilometer riolering worden uitgebaggerd om overstromingen te voorkomen, zo verkondigde gouverneur Chadchart.

De ambtenaren in het Din Daeng district zeiden dat een stroomstoring bij een waterpompstation de afvoer van regenwater aanzienlijk in het gebied vertraagde.

De bootdienst langs het Saen Saeb-kanaal is tijdelijk opgeschort vanwege de hoge waterstanden.

In heel Thailand wordt tot zondag meer zware regenval en plotselinge overstromingen verwacht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Twitter
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!