Zelfmoordpoging van een oude vrouw in Centraal-Thailand mislukte door haar eigen zwemkunsten

AYUTTHAYA:-  Een 81-jarige oma uit het district Baan Pom uit het hoofddistrict van Ayutthaya probeerde gisteren zelfmoord te plegen door zichzelf te verdrinken omdat ze een last voor haar familie voelde.  

Haar zelfmoordpoging mislukte echter toen ze om 7 uur ’s ochtends door een eigenaar van een viskwekerij uit de Chao Phraya-rivier werd gevist, vier uur later en 20 kilometer later nadat ze de sprong in de rivier had gewaagd.

De  eigenaar van de viskwekerij bracht de oude vrouw naar het ziekenhuis om haar te laten onderzoeken, waarna de verpleging haar naar huis stuurde.

De vrouw, in de Thaise media bekend als Oma Ree, gaf toe dat ze niet per ongeluk om 3 uur ’s nachts in de rivier was gevallen, maar dat ze probeerde zelfmoord te plegen vanwege de vele gezondheidsproblemen die zij en haar familie hadden en wilden hen niet tot last zijn.

Haar zelfmoord ging echter niet zoals gepland.  De oude vrouw zei dat ze zichzelf probeerde te verdrinken, maar de waterstroom duwde haar de rivier af totdat ze in een stalen visfuik terecht kwam en hield zich eraan vast totdat de eigenaar van de viskwekerij haar eruit viste.

Haar dochter vertelde tegen de media dat haar moeder gezond is, hoewel ze veel gezondheidsproblemen had.  Ze zegt dat ze gisterochtend wakker werd en haar moeder niet kon vinden.  Zij en haar buren zochten overal naar haar en gingen zelfs naar de rivier omdat haar moeder eerder haar zelfmoordplan had onthuld.

De dochter zei dat zij en haar buren in de rivier bij hun huizen waren gedoken, maar haar niet konden vinden.  Ze voegde eraan toe dat ze erg blij is dat haar moeder was gered en nog steeds in goede gezondheid verkeert.

Als u of iemand die u kent psychische problemen heeft, neem dan contact op met de Samaritans of Thailand 24-uurs hulplijn: 02 713 6791 (Engels), 02 713 6793 (Thai) of de Thai Mental Health Hotline op 1323 (Thai).  Neem in deze periode ook contact op met uw vrienden of familie als u zich eenzaam, gestrest of depressief voelt.  

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!