15 studenten in Oost-Thailand uit een schoolbus gered nadat deze op één overstroomde weg vast kwam te zitten

RAYONG:- Enorme stortbuien veroorzaakten een complete overstroming in het hoofddistrict van de provincie Rayong, waarbij een schoolbusje door een pick-up truck werd aangereden en vast kwam te zitten, wat leidde tot een gespannen maar succesvolle missie om 15 studenten te redden.

Bij een ander voorval kort daarna kwam een ​​eveneens schoolbusje half onder water te staan ​​in een plotselinge overstroming op een weg, ook in het hoofddistrict, maar óók hier konden alle leerlingen veilig worden geëvacueerd.

Het eerste incident gebeurde om 7 uur ’s ochtends op de Sanak Thong-Krached Road voor het politiebureau in het Moo 1-dorp Tambon Samnak Thong in het hoofddistrict.

Waarbij een omgebouwd  vierwielige vrachtwagen voor het vervoer van studenten met twee rijen lange banken strandde. De vrachtwagen vervoerde 15 studenten naar de Srinakharin School in de tambon.

Een student probeerde uit het voertuig te komen om te vluchten, maar hij werd meegesleurd door de sterke stroming.  Gelukkig wist een politieagent hem te grijpen voordat hij werd weggevaagd.

Terwijl de vrachtwagen vastzat in het midden van sterke stromingen, steeg het waterpeil snel tot het midden van de hoogte van de vrachtwagen. Onderwijl probeerde de politie de vrachtwagen met touwen vast aan een elektriciteitspaal vast te binden.

De agenten vonden het te moeilijk om door de sterke stroming te waden om de studenten te evacueren, dus wachtten ze een uur tot het water was gezakt.  Reddingsfunctionarissen liepen vervolgens om de beurt langs het touw om de studenten één voor één te redden.

De politie meldde ook dat een schoolbusje was overstroomd op Sukhumvit Road in Tambon Tapong in het district Muang terwijl ze studenten naar de Taksin Secondary School brachten.  De politie zei dat alle studenten veilig uit het busje waren geëvacueerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!