Het voetbalstadion van Pattaya is na 14 jaar nog steeds niet klaar, de lokale bewoners klagen steen en been

PATTAYA:- De verslaggevers van een lokale stadskrant gingen het enorme voetbalstadion op Soi Chaiyapruek 2 in het district Huai Yai van Banglamung controleren nadat de lokale bewoners geklaagd hadden over het voetbalstadion dat na nog steeds 14 jaar onvoltooid is.

De bouw van het stadion begon rond 2008 bleef tot vandaag (7 september 2022) onvoltooid, zo vertelden buurtbewoners aan tegen de verslaggevers. De buurtbewoners die het project nauwlettend in de gaten houden, vertelden dat ze lange tijd geen werklui hadden gezien en dat het terrein volstaat met bouwmachines en bouwgereedschap.

Draden en stapels straatstenen en verroeste stalen hekken zijn op een voetpad achtergelaten en versperren de weg voor mensen die naar het park komen om te sporten. Deze wanorde roept vragen op van belastingbetalers over de exacte voltooiingsdatum van het project, die sinds 2012 herhaaldelijk is uitgesteld vanwege verschillende redenen, zoals geografische problemen of gebrek aan werknemers tijdens pandemie.

Met een budget van 775 miljoen baht zou het enorme stadion plaats bieden aan meer dan 20,000 mensen. Het werd gebouwd met als doel het hosten van de geplande Aziatische Spelen in 2023 en de 5e Jeugd Olympische Spelen in 2026 en werd het “Chaiyaphruek” -stadion genoemd. Omwonenden geloofden echter niet dat de projecten op tijd klaar zouden zijn omdat er op dit moment niemand aan het werk was.

In maart van 2021 was het project volgens de toenmalige burgemeester van Pattaya, khun Sonthaya Khunplume, naar verluidt voor 60 procent voltooid maar een paar weken later waren de landelijk opgelegde de Covid19 beperkingen van krach waarbij bijna alle bouwwerkzaamheden voor bijna acht maanden stilgelegd werden.

Het stadion begon rond 2008 met de bouw en bleef tot vandaag (6 september 2022) onvoltooid, zo vertelden buurtbewoners tegen de verslaggevers.

Met een budget van 775 miljoen baht zou het enorme stadion plaats bieden aan meer dan 20,000 mensen. Het werd gebouwd met als doel het hosten van de geplande Aziatische Spelen in 2023 en de 5e Jeugd Olympische Spelen in 2026 en werd het “Chaiyaphruek” -stadion genoemd. Omwonenden geloofden echter niet dat de projecten op tijd klaar zouden zijn omdat er op dit moment niemand aan het werk is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!