Zeldzame nevelpanters, Indo-Chinese tijgers en Gaurs in het Sri Sawat-bos in West-Thailand gespot

KANCHANABURI:- Deze week zijn er in het bos van Sri Sawat zeldzame ondersoorten van Indochinese tijgers, gaurs en een nevelpanter aangetroffen, zo liet het lokale parkhoofd Prawut Prempree weten. Khun Prawut onthulde gisteren dat er meer zeldzame soorten wilde dieren waren aangetroffen nadat het departement van nationale parken, het DNP, toestemming had gekregen van het leger en het ministerie van Financiën om conservatoriumwerkzaamheden uit te voeren in het Sri Sawat-district.

“De wildcamera’s van het park hebben meer wilde dieren vastgelegd, zoals Indo-Chinese tijgers, gaurs en een nevelpanter”, zei Prawut. Hij verklaarde dat de aankondiging dat het een niet-jachtgebied is, de status van het bos niet zal veranderen. De eigendomsrechten van welke partij dan ook op het land blijven legitiem, maar de jacht op dieren in het Sri Sawat-bos zal worden bestraft met een zwaardere straf.

Het bos behoorde eerst toe aan het ministerie van Financiën en werd onder de hoede van de 9th Infantry Division van het leger geplaatst, voegde hij eraan toe. Het beslaat meer dan 219.000 rai, of ongeveer 28.813 hectare, en beslaat de tambons Dan Mae Chalap, Na Suan en Khao Chot in de provincie Kanchanaburi. 

Het beschermde bos van Sri Sawat wordt omringd door Chaloem Rattanakosin National Park aan de oostgrens, Salakpra Wildlife Sanctuary aan de zuidoostelijke grens en Khuean Srinagarindra National Park in het westen.

De beschermde gebieden worden gesubsidieerd door milieuorganisaties zoals Panthera Thailand onder de sponsoring van de Rainforest Trust, Seub Nakhasathien Foundation, World Wildlife Fund Thailand en de Zoological Society of London Thailand. 

Als laatste onthulde Khun Prawut Prempree dat het fonds zou worden gebruikt om de missies van rangers te ondersteunen, zoals het zorgen voor een slim patrouillesysteem, adequate training voor de rangers, het installeren van camera’s voor het verkennen van dieren in het wild en het verzamelen van gegevens

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand 
Bron: TPN media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!