Vele simkaarthouders in Thailand moeten zichzelf opnieuw verifiëren in een nieuwe poging om cybercriminaliteit te bestrijden

BANGKOK:- De overheidsinstanties in Thailand hebben de opdracht gekregen om te helpen voorkomen dat mensen het slachtoffer worden van cybercriminaliteit. De National Broadcasting and Telecommunication Commission, het NBTC, heeft ook telecommunicatie-exploitanten opgedragen om het gebruik van internetdiensten in het hele land te inspecteren en degenen die er misbruik van maken te bestraffen.

De NBTC heeft inmiddels ook mensen gevraagd die een groot aantal simkaarten in bezit hebben, zich te verifiëren, zei regeringswoordvoerder Khun Anucha Burapachaisri deze morgen weten.

Volgens de instructies van NBTC zullen de volgende stappen moeten worden genomen:

  • Meer dan 8.000 mensen met meer dan 100 simkaarten hebben tot eind januari de tijd om hun identiteit te verifiëren.
  • Meer dan 22.000 mensen met meer dan 30 simkaarten hebben tot eind maart de tijd om hun identiteit te verifiëren.
  • Meer dan 380.000 mensen met meer dan vijf simkaarten hebben tot eind juni de tijd om zichzelf te verifiëren.

Het Anti-Money Laundering Office is ook hardhandig opgetreden tegen criminelen die bankrekeningen misbruiken, zo voegde Khun Anucha eraan toe.

“Ondertussen werkt het ministerie van Digitale Economie en Samenleving aan een ontwerpdecreet over preventie- en bestrijdingsmaatregelen om cybercriminaliteit effectief aan te pakken”, zo zei Khun Anucha in zijn verklaring.

Hij voegde eraan toe dat overheidsinstanties ook de opdracht hebben gekregen om het bewustzijn van cybercriminaliteit te vergroten in een poging mensen en hun eigendommen te beschermen.

 Mensen zijn gewaarschuwd om niet op links te klikken die via sms naar hen zijn verzonden, verdachte apps te installeren en onveilige telefoons te gebruiken om financiële transacties uit te voeren.

Studies tonen aan dat cybercriminaliteit in 2021 in 2069 gevallen tot 72,6 miljoen baht schade heeft opgelopen. Thailand staat op de zesde plaats van de landen in Azië en de Stille Oceaan op het gebied van cybercriminaliteit, terwijl Japan het hoogst scoort op het gebied van ransomware.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!