Zeldzame dierenboerderij in het noordelijk gelegen Phichit overvallen

PHICHIT:- De nationale politie en leden van de natuurbescherming  deden een inval in een boerderij waar illegaal watermonitors en makaken werden gekweekt en troffen er veel gigantische hagedissen aan, welke waren vastgebonden en klaargemaakt voor export.

De ambtenaren doorzochten de illegale Khemawat-boerderij in het Sam Ngam-district en legde de activiteiten direct stil.

Majoor generaal Mana Kleepsatbut, commandant van de National Resources and Environmental Crime Division, verklaarde  dat het pand vroeger een varkensboerderij was.  Maar troffen daar de beschermde makaken en watermonitoren voor de verkoop aan

De dierenverzorgers Khun Wang Jahan en khun Anant Sripha probeerden aanvankelijk de politie tegen te houden door het hek van de boerderij af te sluiten en enkele dieren uit hun kooien vrij te laten .  Sommige dieren namen de kans waar en verdwenen in het open veld.

De autoriteiten lieten zich niet tegenhouden en drongen het boerenerf binnen en troffen 61 makaken en watermonitors aan.

Sommige hagedissen waren vastgebonden en in netzakken, klaar voor transport.  Ambtenaren vonden ook een blaaspijp en verdovingspijlen op de plaats, die toebehoorde aan de 73-jarige Sam Ngam-inwoner Lee Thiangyoo.

De in beslag genomen dieren zijn naar een wildfokcentrum in Uthai Thani gebracht.

Generaal-majoor Mana zei dat de eigenaar van de boerderij ervan werd verdacht de dieren naar Cambodja te hebben geëxporteerd om ze door te verkopen aan restaurants in Vietnam en China.

De inval volgde op de eerdere onderschepping van in gevangenschap levende apen op weg naar de grens met Cambodja.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: ManagerOnline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!